• FruMii
    Äldre 15 Jun 21:36
    29236 visningar
    77 svar
    77
    29236

    Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!

    Jag hoppar också på här även om rätt sent i läsningen upptäckte att det var ett tag sedan tråden startades :)

    Min son är snart 2 år och 9 månader och är väldigt sen med talet. Han har varit "normal" med allt annat, tidig med att springa, väldigt duktig på finmotoriken osv så det är bara talet som ligger efter.. 
    Jag vet inte riktigt hur många ord han har, eftersom han har en del ljud för sig som gör att vi förstår vad han menar :) han säger mamma, pappa, nej, ajaj, titti (nappen) namnamn (all mat och gott) Han har precis börjat säga något som liknar pippi till fågel, men sen är det nog stopp.. Bil är brrrr, häst ät tssss, ko är uuuuuuuu och så vidare, han gör alltså många läten :)

    Vi har för några veckor sedan varit på hörselkontroll och allt var bra. Det fanns liite vätska bakom ena örat som dom ville kolla upp till hösten igen, men dom trodde inte det kunde påverka pratet. Min son föddes i v.34 och var tillväxthämmad så visst han får vara lite senare än andra men inte så här mycket. Och visst han har lagt all sin energi på motorik och det fysiska istället men när ska pratet komma igång egentligen?

    Får ni också känslan av att barnen är så mycket yngre pga att de inte pratar, än vad de egentligen är?

    Vi har gått en gång hos en  pedagog som visade oss teckenspråket Takk. Vi har testat det men sonen är totalt ointresserad av att titta på oss och härma våra rörelser/tecken så det går ju inte allt för bra...       

    I Julas när han var 2år 3 månader så sa han knappt mamma & pappa så visst några ord har allt tillkommit men just nu känns det som om det aldrig kommer att komma igång...

       

       

Svar på tråden Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!