• Äldre 15 Jun 22:04
    29237 visningar
    77 svar
    77
    29237

    Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!

    Jag har också en son som har problem med talet. Han är över 3 år och säger inte alls många ord, kanske 10 st. Nu har han dock varit mycket sjuk också så tror det ha bidragit. (fick diagnos cystisk fibros vid 2,5 års ålder).

    FruMii 
    Vi började med  teckenspråk i höstas och i början brydde han sig ingenting om det. Han var som er son totalt ointresserad av att titta på oss och härma våra rörelser/tecken.  Men nu har han börjat göra ett par tecken. Idag gjorde han tecknet för äta och samtidigt sa han ata.. 

  • Äldre 15 Jun 23:02
    #77

    Frumii Jag glömde svara på på din fråga om känslan av att barnen är så mycket yngre pga att de inte pratar, än vad de egentligen är?
     När det gäller vår son tycker jag inte han känns som tre år och jag tror att många skulle gissa att han är max 2 år. Men han är väldigt liten också. Han ligger nästan 1 år efter i vikt och längd men det är ju på grund av hans sjukdom, och han ska ju växa i fatt det nu när han får behandling. Sen får jag nog säga att vår son har varit sen med allt, även om språket har varit det som varit störst problem för honom. 

Svar på tråden Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!