• Äldre 10 Nov 22:25
    3257 visningar
    17 svar
    17
    3257

    vaccin till Thailand?

    Caaatrin skrev 2010-11-10 15:22:30 följande:
    juste jag vaccinerade min son mot hepatit A bara, två sprutor  som gäller 20-25 år. Dom som vaccinerade honom tyckte inte att hepatit b var nödvändigt på en sån liten.. Och sen måste man vara över 1 år för att få det. (har jag för mig, kan gäälla A också.)

    Du kan bara låta dom få en spruta då håller det resan bara, kanske 1 år.

    Var ute i god tid med vaccinationerna, för vaccineras man får man inte vaccineras på 2 veckor. Vid mässlings vaccin gäller 4 veckor.
    Det är tvärtom, hepatit A ges inte till yngre än 1 år (eller är det 9 månader), men hepatit B kan man ge så tidigt som vid 3 månader. I många länder ingår Hepatit B i det ordinarie vaccinationsprogrammet som startar vid 3 månader.
  • Äldre 14 Nov 19:14
    #15
    MatildaAn skrev 2010-11-14 06:48:05 följande:
    Jag bor också i Gbg men ska kräva att min dotter får vaccin mot hepatitB. I vissa städer ger dom inte hepatitB och i andra ingår det. Min mamma är BVCsköterska och hon säger att man ska ta det, och ingår det inte i de vanliga vaccinationerna så ska man be om det. Alla gör som dom vill med sina barn, jag kommer vaccinera min dotter när hon är 3må nader.

    :)
    Vi fick Hepatit B i den vanliga vaccinationen (3, 5 och 12 månaders sprutan). Vi bor i Stockholm och reser mycket, så BVC sköterskan tyckte det var bra (tycker jag oxå). Fick även erbjudande om TBC, men avböjde.

    Just till Thailand är inte hepatit B risken för små barn särskilt stor, det är en blod och kroppsvätskesmitta och sjukvården håller mkt hög standard OM olyckan skulle vara framme. Kroppsvätska är väl inte aktuellt än på några år... Dock finns en liten risk för barn i "bitåldern" som leker med lokala barn som skulle kunna vara hepatit B smittade.
Svar på tråden vaccin till Thailand?