• Tullemi

    vaccin till Thailand?

    resemamman skrev 2010-11-10 22:25:19 följande:
    Det är tvärtom, hepatit A ges inte till yngre än 1 år (eller är det 9 månader), men hepatit B kan man ge så tidigt som vid 3 månader. I många länder ingår Hepatit B i det ordinarie vaccinationsprogrammet som startar vid 3 månader.
    Jag har fått precis samma info som Caaaatrin. Inget HepB innan 1 år. Denna info har vi fått på 2 olika vaccinationskliniker i GBG vid 2 olika tillfällen. HepA har våra barn fått däremot. Visst får vissa barn HepB-vaccin tidigt men det brukar vaar en viss anledning till det, inte bara en nöjesresa.
    Milea 080217 Lucas 100202
  • Tullemi
    kajsa73 skrev 2010-11-14 17:33:47 följande:
    min dotter, 3 år, har fått sin första Twinrix spruta och kommer hinna ta en till innan vi åker till Thailand, tycker det är lika bra att ge ett vaccin som täcker båda sorterna av hepatit och håller i många år.
    Jag hade tänkt ge henne Dukoral med ( mot kolera/turistdiarre) men det rekommenderar de inte att man gör när man bara åker 2 veckor till Phuket, är det någon annan som fått någon annan information?
    Vår dotter är nästan 3 år när vi åker och hon har också tagit Twinrix, men Dukoral tyckte de inte att vi skulle ta, men mest för att man inte får i barnen den mängd som krävs. Det är inte äckligt direkt, men smakar väl inte mums heller. Vi ska iofs vara borta lite längre, men det får bli som det blir med våra magar (vi brukar inte bli så dåliga, bara en släng av det). Ingen av oss tar Dukoral denna gång.
    Milea 080217 Lucas 100202
Svar på tråden vaccin till Thailand?