• helene­306
    Äldre 11 Nov 10:05
    8042 visningar
    27 svar
    27
    8042

    Hur gå ner EFFEKTIVT i vikt när man ammar??

    Nosan83 skrev 2010-11-11 09:31:02 följande:
    Frukost: Macka och ägg oftast å kaffe
    Mellanmål: inget el fika med nån kompis....
    Lunch: ibland inget och ibland nåt snabbt typ korv eller nåt onyttigt
    Mellanmål:oftast inget mer
    Middag: nåt tex pasta med köttfärs...el nåt lättlagat oftast pasta....
    kvällsmat: nån macka el så.

    Ungefär såhär....men emellan detta blir det glass,nån muffin choklad el nåt annat onyttigt småätande.......

    Usch inte bra alls!!!!!

    Slutade röka när jag va gravid å det har bidragit till småätandet....vill ju absolut inte röka nånsin mer!!!
    Att skippa måltider gör inte att du går ner, snarare tvärtom. Jag gick ner lättare efter första barnet, nu efter andra går det trögt som attan men samtidigt låter jag det få ta tid. Jag vill inet stressa med att gå ner under amningen, vikten kan jag ta ta i sen. Jag äter lchf och mår bra av den. Förra sommaren gick jag ner fint i vikt på lchf men nu är det som om kroppen behöver sina fettdepåer tack vare amningen och jag har gett upp att kämpa emot kroppen. Går jag ner om jag sköter mig så går jag upp allt vid minsat fusk. Så håller jag på så jag har gett upp att köra "hårt" jag är kolhydratskänslig och äter inet pasta, ris, potatis, bröd, färdigmat osv. Godis och någon fika kan slinka ner men jag vet att suget kommer som ett brev på posten
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene­306
    Äldre 11 Nov 21:52
    #21
    Nosan83 skrev 2010-11-11 21:04:01 följande:
    Tack så mycket för ditt inlägg....precis vad jag behövde bra tips och råd och även peppning.Just nu behöver inte jag höra hur kasst jag äter just nu å hur korkad jag är om jag tror att ja kommer gå ner i vikt på detta hemska sätt som ja nu håller på med!!!Ja VET att så jag lever nu e osunt det behöver inte sägas till mig för det hjälper inte. Så tusen tack att du inte kriteserade utan gav råd precis det jag fråga om.....

    Ska ge mig fan på att försöka nu, men inte lätt när man även mår dåligt i övrigt med,,,och helt ensam med två barn är jävligt tufft.........

    tack
    Men du, mår du inet själv bra tycker jag inet du ska kämpa på med en sak till som att kämpa bort dina gravkilon. Hela du är sammanlänkad, mår du inte bra i knopp mår du inte bra i knopp. Du vet hur du ska äta och visst, du hinner inte ibland men försök göra något snabbt. Kanske koka några ägg (om du äter ägg) och ta snabbt innan dagishämtning osv bara för att få i dig något.
    Koncentrera dig på en sak i taget. Barnen går först och jag vet att det är tufft! Jag har själv en 5½ åring och en 7 månaders och det är skitjobbigt ibland (trots att jag har en make) speciellt när han reser i jobbet och 5 åringen trotsar from hell och jag har fått taskig sömn. Det är bara bäddat för kaos. Iaf, jag måste äta. Äter inte jag blir jag än värre i humör. Även om jag får slänga i mig mat måste jag äta. Rejäl latmat för mig är kokta ägg med majonnäs eller stekta ägg och bacon (jag käkar ju lchf).

    Nu vet inte jag vad som gör att du mår dåligt i övrigt och det behöver jag inte veta heller men försök att få dig att må bra. Sätt dig själv och ditt välmående först. Välj bort det som du absolut inet måste göra och prioritera barn och det som får dig att må bra. Försök underlätta på de sätt du kan. Sen lossnar det oftast på andra plan också. Mår du bra och är tillfreds med dig själv och inte känner enorm stress över att du MÅSTE gå ner i vikt, då kommer du slutligen gå ner. Då finns motivationen och lusten att tänka om om du mår bra. Så, se det inet bara på det fysiska planet. Jag vet att en snygg och tilltalande spegelbild gör att man mår bra men mår man dåligt innan är det svårt att se framåt. Så ta hand om dig, psykiskt och det lär garanterat bli lättare att ta tag i vikten.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene­306
    Äldre 11 Nov 21:55
    #22

    knopp och kropp ska det självklart vara ...


    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene­306
    Äldre 13 Nov 10:31
    #27
    Nosan83 skrev 2010-11-12 22:38:22 följande:

    Tack så mycket för ditt inlägg....jag vet att jag måste må bra först innan jag kan ta tag ordentligt i vikten. Men en del av att jag mår dåligt är just vikten. Jo det blir en del med två barn här hemma...en 4 månaders och en femåring och jag vill räcka till men känner att jag inte alltid gör det. Men tack så nycket för dina ord det hjälper mig en del.
    En fråga bara hur funkar det med lchf?? Kan förklara lite och är det bra diet för viktminskning?? Om du har lust att berätta lite

    Tack


    Jo, jag vet. Vikten är ett "må-dåligt-moment" och mår man bättre i sig själv så blir saker mycket lättare.

    Lchf innebär att man skippar kolhydrater och äter mer fett. Man äter inte bröd, ris, pasta, potatis osv. Bort med lightprodukter och in med helfeta saker. Ju fetare dessto bättre. Fett ger inget insulinpåslag som kolhydrater ger.(du har säkert ätit en maffig lunch någon gång och sitter sen superdupertrött? typ paltkoma) Det är effekten av kolhydratsintag.
     Äter du kolhydrater produceras insulin och det insulin som kroppen inte frbränner sättr sig i fettdepåerna. Äter man fett uteblir insulinpåslaget och kroppen förbrukar fett och protein via kost och förbränner sedan sina fettdepåer. Här slipper du paltkoman och känner dig mätt. (kortfattat)
    Man spanar innehållsfrteckningar och tar produkter som innehåller max 5 g kolhydrater/100g vara. Man äter ovanjordgrönsaker (undviker de rda för de är mer kolhydratrika) eller lite sallad till sin köttbit/kyckling/fisk med kryddsmör, fet sås eller kallrörd sås. Man äter när man är hungrig och tills man är mätt. Det kr jag efter och det funkar bra.

    Jag äter
    frukost: 2 stekta ägg med bacon
    fmkaffe med lite kokosfett och ev grädde i
    lunch: köttbit med fet sås el. broccoligratäng, köttfärssås med zuccinipasta, kyckling med currysås o oliver
    emkaffe: samma som fm
    middag: tacos (utan bröd eller chips), köttbit med beasås och oliver/sallad (är jag lat blir det samma som frukost)

    Och nej, man dör inte, får högt kolesterol, högt blodtryck, kloggar igen kärlen eller blir dum (vissa påstår att hjärnan MÅSTE ha kolhydrater, hjärnan behver ett stabilt blodsocker). Man blir snarare frisk, Här har familjen avverkat 2 brakförkylningar på kort tid. Jag har klarat mig.
    Googlar du på lchf får du upp en mängd träffar.
    Jag skriver om mitt här: www.helenesbaksida.blogspot.com
    Jag äter godare nu än innan, jag håller mig mättare, orkar mer och slipper mitt sug (om jag inte fuskar dvs)

    En annan sak, testa D-vitamin om du känner dig trött, deppig, hängig. Jag köpte mina via www.kostdoktorn.se (här finns även jättebra läsning för lchf!) Sen jag började med D-vitamin somnar jag inet längre om kvällarna och jag orkar mer trots att sömnen är taskig tack vare en 7 månaders

    Sen, som RosaNapp skrev ovan: sömnen är viktig. Sover man dåligt går man lättare upp eller man går inte ner. Det blir en ond spiral. De gånger jag sover skitkasst känner jag mig mer svullen mot när jag sover bra. Kansek inte det lättaste för dig med 2 barn.

    andra läsvärda sidor är har jag i högerspalten i min blogg men som sagt, googlar du finner du massor.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Hur gå ner EFFEKTIVT i vikt när man ammar??