Inlägg från: Anonym (poppi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (poppi)

    Fick nyss veta att jag har HIV

    Först och främst tycker jag att du kontaktar en kurator eller terapeut eller liknande, om de inte erbjöd dig det redan på sjukhuset.
    Sedan är det viktigt att du tar reda på så mycket du bara kan om hur det är att leva med HIV i Sverige idag. T.ex så hade Andreas Lundstedt hade ett jättebra sommarprogram om det i somras sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=3713693
    Om och hur och när du vill berätta för familj och vänner avgör du själv. Din pojkvän måste få veta att han haft sex med någon som har HIV men även det kan ju göras anonymt. Men, och detta är jätteviktigt, om du vill fortsätta ha sex med honom är det givetvis ett måste att du berättar om din egen sjukdom.

    Vill önska dig lycka till och jag är övertygad om att du kommer kunna ha ett bra och fint och innehållsrikt liv "trots" att du har HIV. Det kommer bara innebära lite mer mediciner.

  • Anonym (poppi)
    pumbis skrev 2010-11-17 13:33:51 följande:
    Men denna kille som du hade sex med i Alanya hade ju förmodligen HIV! Eftersom du inte hade den sjukdommen innan... Sen kom du hem och blev tillsammans med din pojkvän igen!! Antar att du även hade sex med honom... Det är nog isf inte bara du som fått beskedet HIV.. Han har förmodligen oxå blivit smittad eftersom den smittan överförs via sexuellt umgänge! Via blod, saliv samt andra kroppsvätskor... Det där borde du berätta för din pojkvän. För han är oxå drabbat! 100%... Jag lider verkligen med dig! :S Önskar och hoppas att det finns några bromsmediciner mot HIV.. Vet inte vad jag ska säga??? Känner mig bara tom och mållös!!! Önskar verkligen, verkligen att du klarar av att genomgå allt detta, eftersom det inte bara är ditt liv som kommer att rasa. Utan även hans liv!!! :S
    Men herrgud hur kan man med att vara så pass dåligt upplyst och ändå känna att man vill skriva ett inlägg med massa felaktig information till en utsatt person.
    100% risk att hennes pojkvän även är drabbad? Eh nej. Sannolikheten att hiv överförs vid ett vaginalt samlag är 0,05 %
    Jag trodde alla visste att det finns bromsmediciner mot HIV då de togs i bruk ungefär 1996. För 14 år sedan...
    Allvarligt talat, läs på om HIV och om du inte orkar det så kan du väl iallafall undvika att sprida massa felaktig information.
Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV