• Äldre 17 Nov 01:34
    225721 visningar
    284 svar
    284
    225721

    Fick nyss veta att jag har HIV

    HIV är idag för de allra allra flesta inga problem alls, tar mediciner på kvällen och på morgonen och lever vanliga liv där t-cellerna som försvarar oss mot sjukdomar hålls på en fortsat hög nivå.

    Det största problemet kommer rimligtvis vara det rent sexuella och det sociala till en början.

    Stora stora kramar

  • Äldre 5 Dec 10:27
    positHIV skrev 2011-10-17 22:29:39 följande:
    Jag resonerar att det är bättre att veta än att inte veta. Det tar mycket energi från en (nu var det inte så i mitt fal men andra som väntat med att testa sig har upplevt det så). Jag vet en tjej som hade oskyddat sex i Grekland och blev smittad. I samma ålder som både du och jag. Vi lever bra idag. Jag trodde att jag skulle dö när jag fick veta. Men jag har fått lära mig oerhört mycket och har fått mycket stöd och peppning från vänner, familj, läkare, sjuksköterska och den kurator jag hade förut. 

    Idag är jag förlovad och väntar barn som är beräknat att komma i mars. Näst-nästa sommar planerar vi att gifta oss. Mitt barn kommer bli friskt för om man sköter sig enligt de föreskrifter som finns så smittas inte barnet.

    Ring ungdomsmottagningen och säg att du hade oskyddat sex utomlands. Då tar de oftast en på allvar. Och stå på dig. Finns det en Noaks Ark i din stad så kan de hjälpa dig vidare med (www.noaksark.org). I Stockholm har de drop-in på onsdagar så man kan testa sig, göra ett s.k. snabbtest. Då får du svar på en kvart typ.

    Jag kan säga att jag har blivit en starkare person sen detta hände mig och att jag har insett lite mer om vad som är viktigt i livet, och vad som är mindre viktigt. Jag tänker så här: What doesn't kill you makes you stronger.  
Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV