• Anonym (Orolig!!!)

    Fick nyss veta att jag har HIV

    Jag är 20 år och har precis fått veta att jag är HIV positiv.
    Det hela började för ett år sedan med att det tog slut mellan min pojkvän efter att han varit otrogen mot mig, jag tog en resa till Alanya tillsammans med min bästa kompis bara för att komma bort och ha kul.
    Där gjorde jag det största misstaget i mitt liv , jag hade oskyddat sex med en kille och fyfan vilka ångestkänslor jag hade direkt efteråt ... dem liksom bara sköljde över mig.

    Jag kom hem och blev tillsammans med min pojkvän igen, jag förträngde det som inträffade i Alanya jättelänge. Men när jag märkte att det inte stod rätt till med mig så tog jag mig tillslut i kragen och uppsökte läkare.

    Idag fick jag samtalet om att jag skulle komma dit, där berättade dem att jag var HIV positiv.

    Jag vet knappt varken ut eller in, kan inte tänka klart!! Mår så fruktansvärt dåligt...
    Hur ska jag berätta för min pojkvän? För min familj? Vänner?! ..
    Hur ska jag kunna leva med denna sjukdom, hur länge får jag leva? Så många tankar...

    Hjälp mig, hur berättar man för dem man älskar mest om sånt här?Gråter

  • Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV
  • Anonym (a)

    Vilken fantastiskt stark och ÄRLIG människa du är. Håller tummarna för er idag. Kram

  • Anonym (1234)

    Jag är ledsen för din skull! Som tur är så har utvecklingen gått framåt vad det gäller mediciner. Och de flesta folk är inte rädd för denna sjukdom som de var på 80-talet. Några vänner kommer du förlora. Men de är inte ens värda att ha dig som vän. Du kommer kunna ett normalt liv så småningom.

  • Significant

    Inget vi skriver gör det lättare för (kanske uppmuntrande)...och jag kan bara beklaga ditt besked...

    Och du kommer att kunna leva ett så gott som normalt liv även om du har HIV...det kommer att krävas mkt av dig men vad gör det när du ändå får leva....

    Och se till att välja livet...
    Ge dig fan på att ta dig igenom detta....

  • Anonym (förstår dig...)

    jag förstår precis hur du har det,då jag själv fick veta för ett par mån sedan att jag har hep B...
    det där samtalet som man får är inget kul.......hela ens värld rasar samman........jag var i total chock.
    men i mitt fall så hade jag fått detta på jobbet.........
    men det är hundra frågor som snurrar i hv på en......och man vill ha svar på alla på en gång.
    jag fick hjälp snabbt gm att ta kompl prover........och sedan har jag kollat upp min fam o dem är tack o lov inte smittade,så dem har nu fått vacc.
    och den första som jag ringde när jag fick veta detta var min sambo..........var helt förstörd då.
    men jag har varit hos både företagsläkaren och inf läkaren nu så jag har fått svar på mina flesta frågor.......och i mitt fall så är jag inte så smittsam....
    och det är jobbigt i början men det ger med sig efter ett tag när den värsta chocken har släppt............
    men självklart så förstår jag att det är jobbigt för dig.men det är bra att du har pratat med din pojkvän......se till att han blir testad nu bara....och så hoppas jag att du får den hjälp som du behöver.....
    ska du träffa ngn inf läkare här snart eller.....
    hoppas att din pojkvän stöttar dig i detta,för det är skönt att ha ngn vid sin sida när man får sådant här besked.....jag vet inte hur jag hade överlevt om jag inte hade haft min sambo.
    det enda som man ska tänka på i ditt o mitt fall är att man måste tala om för sjukvården när man besöker den att man har en smittsam sjukdom............SMITTSKYDDSLAGEN.
    men det har dem nog redan berättat för dig.
    hoppas att allting löser sig för dig....
    styrkekramar i massor

  • Trolovade

    Vad skönt för dig att du har någon som finns och ställer upp för dig. Hoppas att allt går bra för dig idag och att din killes prover blir negativa. Massa kramar

  • Indianica

    Tycker så synd om dig. 

    Det är väl ingen tröst, men en kompis till mig fick HIV när hon var 23 och idag 10 år senare lever hon utan större besvär. Medicinerna idag är bra. 

  • Ramona b

    Hej!
    Jag är 25 år och fick i Maj beskedet om att jag är HIV positiv. Jag tänker inte dra upp hela historien här men gå gärna in på min blogg och läs, där jag skriver från första dagarna brutalt naket och ärligt. All rädsla, kärlek, familj, vänner och allt annat som jag har i mitt liv. Hoppas mina ord kan hjälpa dig lite iallafall!
    www.monsterramona.blogspot.com

    Om du vill ha kontakt så kan du maila mig på hivpositiv88@gmail.com

    Styrka och kärlek till dig och alla andra som är berörda av HIV!
     

  • Anonym (kram)

    Hej TS!

    Först och främst är jag ledsen att du råkade ut för det här, och glad över att så många hivpositiva har hört av sig i tråden, så att du kan få stöd, råd och information från massa olika håll.

    Själv vet jag inte min hiv-status men kommer snart ta reda på den, men oavsett vad resultatet blir är jag inte oroad. Kanske är det för att jag har så många i min närhet som har just livshotande kroniska sjukdomar (inte hiv), som jag förstår att en sjukdom inte innebär ett hinder att leva ett fullgott liv.

    Ibland blir man sjuk, men som tur är har vi väldigt bra mediciner mot hiv i Sverige, som många redan har sagt. Forskningen går framåt och kunskapen ökar! Det här måste inte innebära slutet på någonting alls, det här innebär bara en förändring i ditt liv. Eller hur?

    Jag hoppas att du ska kunna reflektera kring situationen så ångestfritt och lugnt som möjligt och att du inte ska slå på dig själv för att du gjorde ett misstag, som så många av oss har gjort. Det kommer gå bra för dig.

    Stor kram! {#emotions_dlg.flower}

  • Anonym (kram)
    Anonym (ARG) skrev 2010-11-15 19:58:21 följande:
    Vad i helvete tänkte du med ha oskyddat utomlands.
    Inte nog på det så har du inte sagt någe till din kille om det och nu sitter du med hiv antagligen har han det oxå (din kille menar jag). Om jag hade varit din kille hade jag blivit galet arg och lämnat dig på stört. Det är en alvarlig sjukdom inte att leka med, nu blir det till att ha skyddat sex + att du MÅSTE berötta det för varje person du har sex med även om du har kondom. 
    Anonym (ARG) ... du är idioti personifierat.

    TS, bry dig inte om vad den här personen säger.
Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV