• Anonym (Orolig!!!)

    Fick nyss veta att jag har HIV

    Jag är 20 år och har precis fått veta att jag är HIV positiv.
    Det hela började för ett år sedan med att det tog slut mellan min pojkvän efter att han varit otrogen mot mig, jag tog en resa till Alanya tillsammans med min bästa kompis bara för att komma bort och ha kul.
    Där gjorde jag det största misstaget i mitt liv , jag hade oskyddat sex med en kille och fyfan vilka ångestkänslor jag hade direkt efteråt ... dem liksom bara sköljde över mig.

    Jag kom hem och blev tillsammans med min pojkvän igen, jag förträngde det som inträffade i Alanya jättelänge. Men när jag märkte att det inte stod rätt till med mig så tog jag mig tillslut i kragen och uppsökte läkare.

    Idag fick jag samtalet om att jag skulle komma dit, där berättade dem att jag var HIV positiv.

    Jag vet knappt varken ut eller in, kan inte tänka klart!! Mår så fruktansvärt dåligt...
    Hur ska jag berätta för min pojkvän? För min familj? Vänner?! ..
    Hur ska jag kunna leva med denna sjukdom, hur länge får jag leva? Så många tankar...

    Hjälp mig, hur berättar man för dem man älskar mest om sånt här?Gråter

  • Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV
  • Binary
    Anonym (Orolig!!!) skrev 2010-11-15 21:12:58 följande:
    Tack för alla råd och tips, det känns skönt att läsa här ska ni veta.
    Min sambo blev svinförbannad, ledsen och fick panik och började att gråta. Han körde precis iväg med bilen, han sa han behövde ut och köra lite för att kunna tänka... förstår honom men är livrädd att mista honom.
    Hoppas han kommer hem ikväll
    Mycket troligt kommer han hem. Det är inte en ovanlig reaktion. Jag kan ge dig en liten tröst i eländet och det är att det är mycket svårare att föra smittan från kvinna till man än tvärt om, så trots att ni har haft oskyddat sex efter att det lappade ihop sig så kan det mycket väl vara så att han inte har smittats.
  • Anonym (OT)
    Anonym skrev 2010-11-15 20:21:05 följande:
    Skickar en mängd styrkekramar till dig!

    Var i exakt samma situation som din kille är. Och ja, ärligt talat så vart jag så jävla förbannad att jag klappade till min kille. Men som tur var är jag inte smittad då vi alltid skyddat oss med Kondom för att jag inte ville proppa i mig massa hormoner.

    Idag nästan två år senare lever vi fortfarande tillsammans, men vi har gått i terapi och samtal för det. Vi håller just nu på att undersöka möjligheterna att skaffa barn. Med spermadonator självklart!

    SÅ allt är inte bäcksvart!!
    Måste bara flika in...ni vet att spermierna går att "tvätta" så att de är rena från HIV? Spermadonator är alltså inte den enda möjligheten.
  • April barn

    Urs vilken jobbig situation, vill bara önska dig lycka till och många kramar {#emotions_dlg.flower}

  • Binary
    Anonym skrev 2010-11-15 21:17:52 följande:
    undrar hur du misstänkte att du hade hiv?
    Jag vet inte hur TS uppmärksammade det, men för många har det varit en förkylning som vägrat släppa
  • Anonym (adoptant)

    Min kontakt med HIV består främst i att jag håller på med en adoption där jag är öppen för att bli förälder till ett barn med HIV. En del har skrivit om det i tråden och jag vill bara förstärka det de säger. När jag är öppen för att bli förälder till ett HIV-positivt barn har jag ingen stor oro för att jag ska överleva barnet, utan förväntar mig att barnet ska växa upp och leva lika länge och friskt som vem som helst. I Sverige, med tillgång till sjukvård och medicin, är en behandlad HIV-infektion kronisk men inte dödlig (men likaväl som en diabetiker skulle fara illa av att inte medicinera regelbundet och korrekt kommer mitt barn att behöva medicinera när virusnivåerna blir för höga). Jag förväntar mig också att få bli mormor/farmor om barnet vill det när det är vuxet. Både män och kvinnor kan få hjälp så att man kan bli gravida utan att smitta varandra eller barnen.

    Det jag är mest rädd för inför att bli förälder är de fördomar människor omkring oss kommer att ha, och att jag därför kanske måste välja att vara tyst om sjukdomen för att inte mitt barn ska behandlas illa och annorlunda. Man är bara skyldig att berätta för sjukvård, tandvård och för den människa man väljer att ha sex med. Annars finns inga skyldigheter att berätta för någon som möter en i vardagen eftersom smittorisken vid vanligt umgänge är obefintlig.

  • Anonym

    Åh fy satan du måste vara förstörd! och dina nära och kära lär inte heller må bra ;( känns extra jobbigt med tanke på att du är i ungefär samma ålder som jag... önskar jag kunde ge dig en bamsekram, lilla vän.


    Anonym skrev 2010-11-15 20:21:05 följande:
    Idag nästan två år senare lever vi fortfarande tillsammans, men vi har gått i terapi och samtal för det. Vi håller just nu på att undersöka möjligheterna att skaffa barn. Med spermadonator självklart!
    Finns det ingen risk att det överförs till barnet? vet ej hur HIV fungerar riktigt.. alltså om kvinnan har HIV? då i ditt fall skulle ni ju ta spermadonator vilket inte är samma situation som TS.
  • Anonym (Orolig!!!)
    Anonym skrev 2010-11-15 21:17:52 följande:
    undrar hur du misstänkte att du hade hiv?
    Misstänkte väl inte direkt just HIV men att något var fel med mig för jag gick nämligen ner väldigt mycket i vikt, var ständigt förkyld, ont i halsen, utslag på huden m.m...
Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV