• Anonym (Kaffedraken)

    Fick nyss veta att jag har HIV

    Jag är 20 år och har precis fått veta att jag är HIV positiv.
    Det hela började för ett år sedan med att det tog slut mellan min pojkvän efter att han varit otrogen mot mig, jag tog en resa till Alanya tillsammans med min bästa kompis bara för att komma bort och ha kul.
    Där gjorde jag det största misstaget i mitt liv , jag hade oskyddat sex med en kille och fyfan vilka ångestkänslor jag hade direkt efteråt ... dem liksom bara sköljde över mig.

    Jag kom hem och blev tillsammans med min pojkvän igen, jag förträngde det som inträffade i Alanya jättelänge. Men när jag märkte att det inte stod rätt till med mig så tog jag mig tillslut i kragen och uppsökte läkare.

    Idag fick jag samtalet om att jag skulle komma dit, där berättade dem att jag var HIV positiv.

    Jag vet knappt varken ut eller in, kan inte tänka klart!! Mår så fruktansvärt dåligt...
    Hur ska jag berätta för min pojkvän? För min familj? Vänner?! ..
    Hur ska jag kunna leva med denna sjukdom, hur länge får jag leva? Så många tankar...

    Hjälp mig, hur berättar man för dem man älskar mest om sånt här?Gråter

  • Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (adoptant) skrev 2010-11-15 21:30:51 följande:
    Min kontakt med HIV består främst i att jag håller på med en adoption där jag är öppen för att bli förälder till ett barn med HIV. En del har skrivit om det i tråden och jag vill bara förstärka det de säger. När jag är öppen för att bli förälder till ett HIV-positivt barn har jag ingen stor oro för att jag ska överleva barnet, utan förväntar mig att barnet ska växa upp och leva lika länge och friskt som vem som helst. I Sverige, med tillgång till sjukvård och medicin, är en behandlad HIV-infektion kronisk men inte dödlig (men likaväl som en diabetiker skulle fara illa av att inte medicinera regelbundet och korrekt kommer mitt barn att behöva medicinera när virusnivåerna blir för höga). Jag förväntar mig också att få bli mormor/farmor om barnet vill det när det är vuxet. Både män och kvinnor kan få hjälp så att man kan bli gravida utan att smitta varandra eller barnen.

    Det jag är mest rädd för inför att bli förälder är de fördomar människor omkring oss kommer att ha, och att jag därför kanske måste välja att vara tyst om sjukdomen för att inte mitt barn ska behandlas illa och annorlunda. Man är bara skyldig att berätta för sjukvård, tandvård och för den människa man väljer att ha sex med. Annars finns inga skyldigheter att berätta för någon som möter en i vardagen eftersom smittorisken vid vanligt umgänge är obefintlig.
    Jättebra inlägg!

    TS, jag förstår att det är en stor chock för dig just nu. Men läs på om HIV så ska du se att det i dagens samhälle inte är som för 20 år sen. Du kan leva ett fulltogg långt liv med HIV.
    Det enda som är tråkigt är omvärldens fördomar.
  • Anonym (Kaffedraken)

    min sambo kör in på uppfarten nu ser jag... så ska logga ut och bara vara med honom ikväll... vi har mycket o prata om...

    kram till er alla!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym skrev 2010-11-15 21:31:24 följande:
    Åh fy satan du måste vara förstörd! och dina nära och kära lär inte heller må bra ;( känns extra jobbigt med tanke på att du är i ungefär samma ålder som jag... önskar jag kunde ge dig en bamsekram, lilla vän.Finns det ingen risk att det överförs till barnet? vet ej hur HIV fungerar riktigt.. alltså om kvinnan har HIV? då i ditt fall skulle ni ju ta spermadonator vilket inte är samma situation som TS.
    Risken finns, men det finns även HIV-positiva kvinnor som föder fullt friska barn..
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Orolig!!!) skrev 2010-11-15 21:34:18 följande:
    min sambo kör in på uppfarten nu ser jag... så ska logga ut och bara vara med honom ikväll... vi har mycket o prata om...

    kram till er alla!
    Lycka till!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Orolig!!!) skrev 2010-11-15 21:31:44 följande:
    Misstänkte väl inte direkt just HIV men att något var fel med mig för jag gick nämligen ner väldigt mycket i vikt, var ständigt förkyld, ont i halsen, utslag på huden m.m...
    Jag känner med dig,du är stark kom i håg det förstår att det måste vara jätte tufft!hur länge tror du du haft det innan du fick reda på att du hade det?du beh inte svara om du inte orkar.men som många skrivit innan du kan få ett riktigt bra liv i dagens sverige med denna sjukdom.lycka till och en stor kram
  • Anonym (Kaffedraken)

    förlåt att jag frågar men är du helt säker på att du fick det i Alanya?För du skrev i TS att din pojkvänn varit otrogen så det kan ju faktiskt vara på det sättet med..jaja antar att ni redan tänkt på det.kramHjärta

  • Anonym (Kaffedraken)

    Stackars människa! Förstår att det är en gräslig situation, jag hoppas dock att det löser sig till det bästa.. kram {#emotions_dlg.flower}


    ♥ Vecka 23 ♥ BF 19 Mars ♥
  • Anonym (Kaffedraken)

    Oj nej :( Jag är hypokondriker och har levt i tron om att vara hiv smittad i flera år, tills jag nyligen tog steget att gå och testa mig. Jag fick, som tur är, ett negativt testresultat och jag har nu lärt mig leva igen utan att må dåligt. Det var en hemsk tid. Jag kan aldrig sätta mig in i hur det känns för dig, men något ditåt. Hoppas allt löser sig med din pojkvän, känns ju bättre med stöd av någon nära! Och som många redan skrivit, i Sverige har du stora chanser till ett långt och bra liv trots hiv. Var glad att du upptäckte sjukdomen så fort, det är bättre så. Många upptäcker den ju först ganska sent. 

    Undrar om du blev smittad av en svensk på Alanya eller någon från ngt annat land? Man vet aldrig, och man borde ju använda skydd vid varje kontakt.. Men jag vet, det hjälper inte att tänka på det efteråt.

    STOR KRAM! 

Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV