• t0va

    Nervskada efter ryggbedövning/epidural

    Jag letar efter andra som fått skador av ryggbedövningen eller epiduralen, jag fick Ks med ryggbedövning och det gick jättebra men jag fick en stor blödning i buken av KS, troligen livmodern som blödde efter att de sytt igen så det blev ny operation efter en vecka då med ryggbedövning först men sen sövdes jag ändå och på IVA så satte de epidural som smärtlindring och den satt i några dagar. 

    Efter operationen så hade jag sämre känsel i höger ben så alla sprutor satte de där så jag skulle slippa känna något. Efter att epiduralen togs bort så fick jag tillbaka all känsel förutom i höger underben och fot. Narkos sa att jag inte borde ha känselnedsättning i foten när jag hade epiduralen inne, bla så fick de sätta droppet i foten på mig för de lyckades inte få någon infart i armarna och i foten gör tydligen ondare men jag kände inte ett smack.

    Nu 3månader efteråt så har jag fortfarande dålig känsel men får mer och mer ont är som en gnagande smärta i benet och foten.

    På återkontrollen för 2 veckor sedan så sa läkaren att det inte är helt omöjligt att det kan vara en nervskada men att han skulle prata med narkos, jag har inte hört något från det.

    Men han sa att det troligen är en permanent skada känns inte kul alls, speciellt inte nu när jag får mer och mer ont. Först var det bara lite småont men inget som störde men det blir värre och värre. Någon som vet hur vanligt detta kan vara?

    För narkos sa att de kunde sätta ryggbedövning när det gått så bra på KS, men läkaren nu sa att det inte var så konstigt att jag fått en skada när det blivit 2st på en vecka och sen en epidural också som satt inne flera dagar, om jag inte minns helt fel så sattes den på natten till tisdagen och togs bort innan jag fick åka på permis på lördagen så 4.5dagar.

     

  • Svar på tråden Nervskada efter ryggbedövning/epidural
  • t0va

    Jo det är olika från dag till dag för mig också, idag har jag inte haft speciellt ont men så kommer någon dag då tårarna mest rinner för det gör så ont. Men än så länge så har dexofen lindrat lite, jag fick det innan förlossningen och vid operationen så jag har lite kvar. Tänkte boka tid hos husläkaren och se om han kan ordna något som jag kan ta när det är som värst. 

    Jag tog upp det på återkontrollen eftersom jag trodde det först var pga. ödemet i benen som jag hade efter andra operationen de sa att man kan få nerver i kläm då men att det släpper när vätskan försvinner men icke. Sen vad det kan vara vet jag inte, en blödning låter inte helt otroligt. 

    Läkarna misstänker att jag kan ha någon blödarsjukdom för jag bödde så mycket under operationerna men ingen vet, det kan ju vara bortförklaringar också.

    Lyckades de på första försöket på dig? På mig gick sticken jättebra och fort men det kanske blev fel ändå.

    Jag har hittat en kvinna som fått nervskada vid epidural och som bråkat för att få ersättning, hon blev sämre och sämre och om jag inte minns fel så blev hon sämre efter ett år, hon snubblade på fötterna då. Så det kanske kan bli värre.

    Läkaren som sa till mig att det troligen är permanent jobbar på mvc så villka erfarenheter och kunskap han har om sånthär vet jag inte, men han lovade att han skulle prata med narkos. Ska se om de svarat något.

    Har du testat någon medicin för att få lindring eller kanske tens? Jag ammar inte så jag fortsatte med dexofen som än så länge lindrar. Men det gör ont att ha strumpor på mig, känns som om alla är 4 storlekar för små. Jag har tagit sambons jättesockar när det varit som värst :(  

  • t0va
    San Francisco skrev 2012-03-10 04:03:20 följande:
    Finns ni kvar i denna tråd? Här är en med samma bekymmer, exakt samma bekymmer och är orolig. Hur har det gått för er? Skulle bli tacksam för svar.
    Jodå jag är kvar även om det tagit tid innan jag läst. Mitt ben är fortfarande bedövat på utsidan och över foten, är ingen skillnad. Fast jag har inte direkt ont av det nu, är mest att det är obehagligt när jag duschar eller någon rör mig på benet.
Svar på tråden Nervskada efter ryggbedövning/epidural