• Äldre 19 Nov 13:49
    4796 visningar
    23 svar
    23
    4796

    Vad för slags tv ska man köpa?? LCD, Plasma ???

    Mirris skrev 2010-11-19 13:17:01 följande:

    Vojjne.. nu har jag köpt en asdyr tv... inte riktigt meningen..


    Blev en LED... den här shop.onoff.com/Produkter/Ljud__Bild/TV/LED/SA...


    Fin TV! Den lär du bli nöjd med.

    Hann inte skriva men plasma hör till det optimala när man ser på film då svärtan kan bli total, vilket varken LED- eller LCD-teknik kan uppnå. Plasma brukar i regel ha en blank skärmyta vilket gör den lite känslig för placering då ljuskällor, som exempelvis fönster, lätt kan bli irriterande reflektioner i skärmen. Att det skulle finnas ett större problem -idag- med fastbrända pixlar på plasma hör till en myt men fenomenet kan dock uppstå vid extrem påfrestning (som exempelvis vid flera timmars paus av något TV-spel) men fenomenet avtar även med tiden. Plasman har mycket högre uppdateringsfrekvens jämfört med de andra teknikerna så den lämpar sig därmed bäst till TV-spel. LCD- och LED-TV har dock en mycket bättre kompatibilitet med datorer och fotografier kan även bli roligare att titta på genom dessa tekniker. Att plasma kan skadas vid transport stämmer men det handlar enbart om att TV:n inte ska ligga ner då den flytande gasen då skapar ett förstörande tryck, så den behöver stå lodrätt hela tiden.

    Hur som helst och som sagt - oavsett vilket så lär du bli mycket nöjd med din nya TV!

    När du köper filmer så kan du ha i åtanke att inhandla dem i formatet 16:9 och där det enbart står 16:9 eller Anamorphic - så slipper du "sorgekanter" ovanför och nedanför bilden som blir väldigt tråkiga på LCD- och LED-teknik (som då inte kan ge en totalt svärta). Alla filmer produceras dock inte i det här formatet men ha det i åtanke vid inköp. Det formatet som du helst vill undvika - så långt det går - betecknas 2.40:1.

    Mycket nöje! Skrattande

    Vad har du i övrigt för kanalleverantör och signalkällor (signalkällor som i tv-spelskonsoler, DVD/Bluray-spelare och foto/video-kameror)?
  • Äldre 19 Nov 15:11
    #13
    Mirris skrev 2010-11-19 13:53:24 följande:
    Hehe..  jag hoppas ju verkligen att vi blir nöjda.. dyraste inköpet jag gjort på LÄÄÄÄNGE. Har varit nöjd med vår tjocktv men nu funkar den ju inte alls längre.

    Vi kör med Telias bredband o tv... o så har vi ett Wii o ett nintendo 64...

    Jag är inte alls intresserad av teknik, men en tv utan flimmer måste vi bara ha nu.. man får ju hjärnskador av flimmer
    Då föreslår jag att ni kör med komponent-kabel från Wii:et så ni nyttjar TV:n helt och även att ni införskaffar antingen en Bluray-spelare eller helt enkelt ett Playstation 3 för att kunna se på film högupplöst. Rätt skönt också att slippa massa kablar då man kan använda HDMI-kabeln från och till dessa apparater och TV:n och de kablarna hanterar både bild och ljud. (Om ni då inte har en stereo ihop med TV:n och likväl får räkna med ljudkablar i haveriet.) Alternativet vore en DVD-spelare som skalar upp bilden men sådan teknik kommer automatiskt med ett Playstation 3 och de flesta Bluray-spelare.

    Man får ut så mycket mer av allt om man matchar TV-tekniken med passade signalkällor - när vi pratar om en högupplöst TV.

    Antar att kanalutbudet ni har saknar HD-kanaler men ett sådant abonnemang hör till en större investering och inte alltid så kul att höja månadskostnaden i hushållet. Ser ny mycket på kanal-TV så kan det bli värt upplevelsen.
Svar på tråden Vad för slags tv ska man köpa?? LCD, Plasma ???