• skåne01

    Kan man bli sjukskriven som arbetslös?

    Du kan bli sjukskriven. De beräknar din sjukpenning gentemot din a-kassa eftersom du inte får "tjäna" på att vara sjukskriven. Alltså om du hade varit sjukskriven från jobb, hade du kanske fått en högre ersättning. Börja med att gå till ex din vårdcentral och prata med en doktor om vad du har för besvär, de brukar ibland remittera dig till psyk om du behöver prata med någon. Om du då blir sjukskriven måste du anmäla detta till din arbetsförmedling för om du har helt nedsatt arbetsförmåga så står du inte till arbetsmarknadens förfogande och får då ingen à-kassa. Det är viktigt att se till att du inte får dubbel ersättning då du kan bli anmäld för bedrägeri. Det är alltid värt att ta tag i om man inte mår bra!!!
    Lycka till och se till att ta tag i det innan det blir sämre. Men som ngn skrev innan. Ja, du måste alltid ha läkarintyg!

  • skåne01

    Vet inte vad man grundar det på att du skulle bli nekad. Har själv varit sjukskriven som arbetslös. Visst de har blivit hårdare och hårdare men det viktiga är ju att du får hjälp nu! Det blir ju inte bättre av att du tar ett jobb för att sedan jobba där två veck och sedan blir sjukskriven, kanske under en längre period eftersom du gick in i arbete för fort. Din sgi beräknas isåfall på din akassa, som sagt innan för att du inte får tjäna på att vara sjukskriven och få ut mer pengar än vad du hade som arbetslös.

Svar på tråden Kan man bli sjukskriven som arbetslös?