Inlägg från: Queenie70 |Visa alla inlägg
  • Queenie70

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    Självklart är det ok.

  • Queenie70

    En gång var jag sjukskriven i 3 månader, för att jag hade haft hjärninflammation. Jag var väldigt trött, kunde inte koncentrera mig, förstod inte vad jag läste, och första månaden kunde jag inte ens klockan. JAg blev sakteliga bättre under de tre månader som jag var sjukskriven, men bara för att jag klarade att gå på restaurang några timmar med mina vänner, eller fixade att gå ut å köpa ett par byxor, så innebär det inte att jag hade klarat av mina arbetsuppgifter under den perioden. Hade med all säkerhet fixat att ligga vid poolen på gran canaria också om jag hade haft råd att åka nånstans, och kan inte se att det på nåt vis hade varit omoraliskt av mig om jag nu hade rest iväg nånstans heller.

  • Queenie70

    Dessutom tycker jag det är konstigare om man orkar gå på krogen, resa eller shoppa om man är hemma nån enstaka dag eller nån vecka från jopbbet, för då brukar det ju handlar om influensa, magsjuka eller nåt sånt, så jag hajjar inte riktigt logiken i trådstarten. Är man sjukskriven längre perioder är det ju troligare att man skulle ha enstaka dagar eller timmar då man fixar såna aktiviteter än vid korta sjukskrivningar,

  • Queenie70
    puss skrev 2010-11-27 16:26:55 följande:
    hjärninflammation eller hjärhinneinflammation?
    Öh...vet fan inte, blandar alltid ihop de två...sån man får i samband med fästingar i alla fall.
  • Queenie70
    puss skrev 2010-11-27 16:35:43 följande:
    hjärnhinne då. skönt att du är bättre.
    Ja, det är närmare 10 år sedan nu, så jag är nästan som förut igen. Men inte helt dock.
  • Queenie70
    SLOBODAN skrev 2010-11-27 16:54:37 följande:
    63% tycker att det är okej?

    Fan vad det här forumet är knökfullt med Vänsterpack och äckliga Whitetrash-morsor som mjölkar bidrag. 
    Japp sån e jag.....eller inte...
  • Queenie70
    Hedebris skrev 2010-11-27 19:07:20 följande:
    om man inte jobbar så ska man inte få shopping och festpengar från staten.. men det är min åsikt
    Nåt mer man ska kontrollera? Kanske ska man bara få handla eldorado, inte få köpa en bakelse, eller inte få titta på tv? Hur tänker du där?
  • Queenie70
    Lillhagen skrev 2010-11-28 21:29:48 följande:
    Fast du måste väl ändå hålla med om att det är lite märkligt om man är sjuk och går på krogen, det ser det lite illa ut rent moraliskt. Jag betalar gladeligen pengar till den som är sjuk och inte kan förtjäna sitt uppehälle, men jag har ingen lust att betala krogrundor till någon som är så pass frisk att man kan orkar gå ut och festa.

    Vet inte riktigt hur vissa tänker, sjukförsäkringen är något som betalas av dom som arbetar, det tas en viss summa på varje arbetad timma från arbetare, sjuksköterskor och tjänstemän, det sparas in på skolor och i vården av gamla människor. Det verkar som vissa tror att det sjukförsäkringen är någon form av skatteåterbäring.

    Tycker att det är lite mer fair att låta pengarna verkligen gå till dom som behöver, vad är nästa steg stöld ur röda korsets sparbössor. 

    Grundregeln bör väl vara att är man sjuk så vårdar man sig och försöker bli frisk, tror inte att läkare rekomenderar krogrundor, däremot måste man väl få gå och handla det man behöver om man orkar.

    OBS! Klart att det kan finnas undantag t.ex vid långtidssjukdom och udda case.
    Nej, jag kan inte göra ett sånt generellt antagande då alla situationer är olika, och TS talar just om personer som är sjukskrivna en längre tid. Om man varit hemma från jobbet med influensa, så är det märkligt om man går på krogen samtidigt javisst, men om man är sjukskriven pga. nån förslitning, utmattning, eller pga att man behöver rehabiliter sig från nåt så ser jag det inte alls som märkligt rent generallt att man en bra dag, har ork att sitta på en pub eller gå ut å köpa ett par brallor och ett par solglasögon etc. Så länge man faktiskt är sjukskriven på riktiga grunder och därmed läkarbedömd, så lägger jag inte några moraliska aspekter på att man kanske orkar nåt annat än att ligga i sängen vissa dagar.
  • Queenie70

    Då kan jag nog tycka det är märkligare med folk som är sjukskrivna jättelänge men samtidigt har ork för andra saker som faktiskt liknar ett dagligt arbete, med en massa måsten varje dag,,,som att man typ har 5 hundar och 3 hästar som ska skötas, utfodras och rastas varje dag.

  • Queenie70
    BymBym skrev 2010-11-28 21:41:48 följande:
    Drottningen 1970 - håller med dig!
    Om vilket?
  • Queenie70
    trettioplus skrev 2010-11-28 22:02:29 följande:
    Kan vara en jätteskillnad. Djur ger ofta (men inte alltid) näring till kropp och själ utan att ta lika mycket. Till skillnad från ett arbete kan man dessutom gå in och däcka efter sina fritidssysselsättningar. Det kan man inte på ett arbete. Djur kräver inte heller att man ler och är trevlig, vilket är en förutsättning för många arbeten.
    Att ha ansvar för många djur tycker jag faktiskt tangerar gränserna för att vara lika krävande som ett lönearbete, då det är en väldig massa "måsten" inblandade. Du kan inte skita i att utfodra eller mocka efter kusarna, eller att hämta in dem från hagen om du känner dig risig, även om kontakt med djur oftast är positiv. Även ett lönearbeta kan ju faktiskt vara givande, och klarar du att ta hand om det dagliga för dina egna 3 kusar, så kan du ju kanske även lönearbeta med att ta hand om andras kusar (som exempel) och visst kan man gå hem och däcka även efter sitt lönearbeta, det gör väl de flesta av oss på daglig basis.
  • Queenie70
    trettioplus skrev 2010-11-28 22:11:38 följande:
    Det KAN vara så, men det är långt ifrån säkert. Vissa håller sig på benen enbart för sina djurs skull också. Och nu tänker jag framförallt på psykiskt sjuka.

    Om man är helt knäckt resten av dagen efter ett pass i stallet så är man nog inte lämpad att jobba. Åtminstone inte heltid. Man måste ha något som helst liv utöver arbetet också, om det ska fungera.
    Åh...fan, det har aldrig jag orkat ha. Jobbet har alltid tagit livslusten ur mig....haha...
  • Queenie70
    trettioplus skrev 2010-11-28 22:16:04 följande:
    Och så skrattar du?
    Jag får inte direkt känslan av att det är så allvarligt då.
    Beror väl på vad man har för förväntningar på livet, jag utgår ifrån att det kommer att suga .....Vissa kanske känner efter för lite och går in i väggen....andra känner nog efter lite för mycket. Jag kommer aldrig att bli utbränd, i såna fall skulle jag ha blivit det för länge sedan. Man har olika förutsättningar givetvis.
Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?