Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    Det är väl en självklarhet att även sjuka ska ha ett värdigt liv! Eller?!

  • vittra

    Dessutom är det inte "andras pengar", det är samhällets insamlade pengar som tillhör just dessa människor och der finns därför att alla människor förjänar en skälig levnadsstandard!

  • vittra
    Liba skrev 2010-11-29 08:22:36 följande:
    Jag tar inte upp att jag tycker att det är fel att gå ut på stan, fika, handla, ta skogspromenader eller gå och träna...
    Så kom inte med några dumma påhopp om att jag säger eller tycker så!
    Så jävlatypiskt fl att folk bestämmer åt en vad man tänker....säger man A så har man sagt hela alfabetet....inte speciellt moget sätt att argumentera!
    Jag tror att folk reagerar på att du skrev att "det är så LÄTT att bli sjukskriven" men det är det verkligen inte. Och alla som varit i den situationen att de behöver hjälp och vård, de vet det. Allra helst vet de att det är inte lätt att få rätt vård och därmed också kunna komma ur sjukskrivningen! Jag var sängliggandes större delen av min graviditet sist, precis som det står i TS. Men fick ändå ingen sjukskrivning. Varför? Jo för jag var bara timanställd och då räknades inte det jobb jag hade, så då skulle jag söka andra jobb som de ansåg att jag skulle klara av. Vilka andra jobb jag skulle klara av, det kunde de inte svara på... min sommar blev helt förstörd, jag fick ingen rehabilitering (pga indragningar) och hade därmed konstant ont. Men jag tvingade mig ändå ut ibland på olika saker, för det är livskvalitet! Och det är det som får människor att må bättre! Det är rehab att bara känna att man lever! Det är det inte att bara gräva ett allt djupare hål i soffan eller sängen för att sådana som du tror att man måste vara 2 dagar ifrån dödsförklarad för att få kallas sjuk!
  • vittra
    Kultist skrev 2010-11-29 11:25:05 följande:
    Och när det gäller "bara att söka vård och bli frisk" och "lätt att bli sjukskriven" så kan ju tilläggas att när det gäller psykiska sjukdomar i Sverige så fungerar det så här bra:

    Man måste vara frisk för att över huvud taget orka vara sjuk.

    Sjukhus som säger "Nej, vi kan inte ge dig en tid inom vårdgaranting (3 månader), så du får söka hjälp i något annat län". Läkare som inte förstår svenska (Som jobbar inom psykiatrin! Heja Sverige!) och kravet att man måste ringa och tjata, skickas mellan olika instanser, söka dyra behandlingar utanför den kommunala sjukvården, eller allra helst skära upp handlederna så kanske man får hjälp en vecka eller två. Lägg till felmedicineringar, att alltid träffa olika läkare från gång till gång (alltid när det står "Kontakta din läkare" någonstans så vill jag fan bara skrika. Vadå "min läkare"? Vad i helvete är det?)

    Sedan verkar det ju som om en del av de blåögda idealisterna här inte ens känner till det där med arbetsbristen i Sverige, eller ens hur arbetsmarknaden fungerar över huvud taget. Det finns inte specialanpassade jobb för de som eventuellt skulle kunna arbeta några dagar i veckan, arbeta hemifrån eller klara av ett heltidsjobb under speciella förhållanden. Det finns bara i någon slags utopi som existerar exlusivt i era huvuden. Berätta gärna hur man flyttar dit, för jag vet många som skulle vilja bo där.
  • vittra
    3way skrev 2010-11-28 16:41:18 följande:
    Nope nej aldrig. Håller inte med. Soc. bidrag tycker jag inte ska finnas. allt ska vara privat ägt och man ska betala för sig och inte leva på andra, oavsett hus sjuk man är.
    Hatar den jävla skatten som går till pundare, alkholister, cancer sjuka osv. Vad har jag med deras liv att göra? Bryr mig inte ett dugg om dem ! Kan väl inte jag hjälpa att du är sjuk och varför ska jag då hjälpa dig?  Ligg och skäms för att du lever på mina pengar. 

    Japp egoist är vad jag är, och glad över det, en stark egen livsvilja och att klara sig själv är A och O annars ser jag inte min mening med att leva. Min åsikt helt enkelt.
    Vet du, du brde flytta till usa istället eftersom du hatar vårt system så mycket...
  • vittra
    giftfri skrev 2010-11-29 14:53:01 följande:
    Vilken amatör psykolog som helst kan se, att du saknar empati, en ytterst allvarlig åkomma om du frågar mig..
Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?