Inlägg från: Gullan från Arkadien |Visa alla inlägg
  • Gullan från Arkadien

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    Ja, det är klart att det är ok under förutsättning att sjukskrivningen är korrekt.
    Om det börjar handla om att någon som är sjukskriven för benbrott dansar hela natten på en klubb eller liknande (jag tar ett helt uppenbart exempel för att alla ska förstå) har antingen inte sanningen sagts till läkaren eller också har läkaren gjort en helt felaktig bedömning. Det ena är bedrägeri och det andra är inkompetens. 
     

  • Gullan från Arkadien

    Man är ju sjukskriven för att man inte kan jobba, om man trots att man inte kan jobba (nu förutsätter jag att sjukskrivningen är korrekt) klarar av att göra andra saker som inte heller kommer att hindra tillfrisknandet så ser jag faktiskt inte problemet, det finns ingen lag på att en sjukskrivning ska vara så tråkig som möjligt. Dessutom kan det ju faktiskt vara så att man vid lite längre sjukskrivningar kan bli frisk snabbare om man i övrigt försöker fungera så normalt det går.  

  • Gullan från Arkadien
    puss skrev 2010-11-27 16:36:58 följande:
    fast det är ju olika saker.
    jag är sjukskriven vid magsjuka, men det är ju inte för att abetsuppgifterna plötsligt blir för komplicerade.
    Jag är sjukskriven när jag inte klarar av att jobba, klarar jag av att jobba så jobbar jag. 
  • Gullan från Arkadien
    puss skrev 2010-11-27 16:47:42 följande:
    jaa, och det är väl ungefär så det är tänkt?
    Arbetsuppgifterna blir inte mer komplicerade, däremot blir min förmåga att genomföra dem sämre. Däremot kan det ju vara så att jag fortfarande är fullt kapabel att göra saker med lägre komplexitet än mina arbetsuppgifter.
  • Gullan från Arkadien
    Mandel skrev 2010-11-27 19:16:39 följande:
    Avbytare i en växel under lunchtid eller ersättare när ordinarie person i växeln slutar lunch på onsdagar?
    Vad gör dig så säker på att en person som klarar av att shoppa en gång i veckan på en icke förutbestämd tid då kroppens kondition inte är så förutsägbar för alla, klarar av att just onsdagar klockan lunch sitta i en växel? 
  • Gullan från Arkadien
    Hedebris skrev 2010-11-27 19:07:20 följande:
    om man inte jobbar så ska man inte få shopping och festpengar från staten.. men det är min åsikt
    Varför ska staten ha något att göra med vad man gör med sina försäkringspengar? Ska de få ha synpunkter på vad du gör med barnbidraget också?  
     
  • Gullan från Arkadien
    3way skrev 2010-11-29 15:04:12 följande:
    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?
    Är man sjukskriven så försörjer man inte sig själv utan man lever på andras pengar.

    Ja vad tycker ni. Är det okej att dom roar sig. Reser, shoppar, går på krogen, festar...ja vad dom nu än gör. Eller anser du kanske att den som är sjukskriven och inte kan jobba ska ligga hemma i sängen och titta i taket?

    Mitt svar: Nej klarar man inte av att arbeta så klarar man inte av att gå på krogen, shoppa eller resa heller.
    På vilket sätt gynnar det samhället att en person som är sjuk inte tillåts leva ett så normalt liv som möjligt? Det är ju knappast så att denna sjuka person en dag kommer att säga "äh, vafan nu är det inte kul att vara sjuk längre nu ska jag börja jobba igen!" 
    Min åsikt helt utan att bry mig om sjukskrivna människor är att de (naturligtvis under förutsättning att sjukskrivningen är korrekt ) ska leva ett så bra liv som möjligt och göra det de klarar av att göra, då ökar sannolikheten att de en dag inte längre behöver vara sjukskrivna och kan därför börja jobba och betala skatt. Om de har barn tror jag också att barnen gynnas av att föräldrarna får bete sig så normalt som möjligt om det får dem att känna sig friskare, då ökar sannolikheten att barnen klarar sig ok i skolan och livet. 

    Egentligen bryr jag mig inte om sjuka människor som jag inte känner men jag kan faktiskt inte se att det skulle gynna samhället att de måste leva efter regler som gör dem ännu sjukare.  
Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?