Inlägg från: Jezamine |Visa alla inlägg
  • Jezamine

    Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?

    Ja det är ok


    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    Hedebris skrev 2010-11-27 18:52:48 följande:
    jag kan tycka det är märkligt ja att jag har vänner som inte orkar jobba.. men att stutsa på ett dansgolv mellan 2307 klarar dem och att jaga folk som vill fika och shoppa hela dagarna...

    jag jobbar och känner att jag inte har RÅD att fika, festa och shoppa.. nästan någonsin...

    Konstigt att folk som inte jobbar har RÅD att göra det så ofta... Tja, det är väll en tredjedel av min lön som går till den shoppningen...
    Bitter?
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    Hedebris skrev 2010-11-27 18:58:53 följande:
    haha.. inte alls... har bara svårt att få det att gå ihop...
    Men det är väl deras problem..att få det gå ihop
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    Hedebris skrev 2010-11-27 19:07:20 följande:
    om man inte jobbar så ska man inte få shopping och festpengar från staten.. men det är min åsikt
    Shopping o festpengar? Jisses vem kommer och hämtar mina långbyxor jag köpte nu då? El sätter tbx pälsen på hunden? Kommer DU härjar då?
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    Onkel Panter skrev 2010-11-27 19:13:09 följande:
    Man får inga festpengar av staten. Man får en summa som bestäms efter grundnormen och hur den individuella situationen ser ut. Hur man väljer att fördela pengarna är helt upp till en själv, och det är det verkligen inget fel på. Skyddsnätet finns till för att hjälpa när det blir svårt, om man då väljer att slösa bort allt på skit i stället för t.ex mat så får man väl skylla sig själv. Det betyder inte att man ska dömas för att man väljer att ibland göra något kul med pengarna. 
    Då kan jag gå o klippa håret då utan samvete ?
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    Onkel Panter skrev 2010-11-27 19:17:32 följande:
    Som sagt, det finns ju de som dömer. Flört
    Jo jag såg det..
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    Viktors älskling skrev 2010-11-27 20:42:45 följande:

    Kan festa och resa så kan man gott jobba!


    har du blivit illa bemött av myndigheterna? Därav så bitter?
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    EnStyckAnna skrev 2010-11-27 22:46:08 följande:
    Jag har en sk "väninna" som aldrig i hela sitt liv har jobbat för hon mår så dåligt över världens bekymmer... Hon kan göra mig tokig, hon har som sagt aldrig jobbat, men bor i en sjukt fin lägenhet, är ute och reser till varma ställen rätt ofta, festar som en dåre varje helg, har nyligen fått reda på att hon tydligen knarkar som en tok oxå.. Missköter sina mediciner och självmediciner med narkotika istället... För hon mår "såååå dåligt"... Såna som hon, kan göra mig galen... För hon lurar systemet så det finns inte...

    Hennes föräldrar knarkade tydligen oxå mkt innan dom fick henne så hon är uppväxt med sina morföräldrar, men har nu kontakt med mamman igen och gud vet vad dom gör på helgerna.. Ser man henne tror man inte att hon missbrukar och hon är den typen som aldrig komma sluta för hon vill helt enkelt inte.. Men jobba, nä se det går inte... Men åka på festivaler och bo i tält och leda yogakurser, DET kan hon...

    Som sagt, såna som hon, gör mig galen!
    Hennes föräldrar knarkade tydligen oxå mkt innan dom fick henne så hon är uppväxt med sina morföräldrar, men har nu kontakt med mamman igen och gud vet vad dom gör på helgerna..
    Varför spekulera i sådant du inte vet något om?
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    EnStyckAnna skrev 2010-11-27 22:55:03 följande:
    För jag vet vad dom gör på helgerna men inte i vilken utsträckning.. För övrigt tycker jag inte det finns ngt sjukare än föräldrar som har lyckats bli rena men sen börjar knarka igen ihop med sina ungar!
    På vilket vis hör det till tråden?
    Jag är INTE avstängd
  • Jezamine
    EnStyckAnna skrev 2010-11-27 22:58:03 följande:
    Det gör det inte....
    Så varför skrev du det då?
    Jag är INTE avstängd
Svar på tråden Är det okej att en person som är sjukskriven (som inte klarar av att jobba) går ut på krogen och roar sig, reser eller tar en shoppingrunda på stan?