• Anonym

    Förneka fortkörning, fartkamera. Vad kan hända?

    Ja det är bara att "bita i det sura äpplet"... blir cirka 1500 i böter!
    Visst kan han neka om han finner det roligt att "djävlas" och driva saker o ting vidare bara för att.....
    Hade polisen varit det minsta tveksamma om att det kanske inte va han eller att bilden inte alls är lik så hade han INTE ens fått post hem angående det!
    När bilden skickas ut på den för fort körande föraren så är dom säkra på vem det är!
    Svärmor behöver inte ha sagt nåt, dom går alltid igenom "dom närmaste" i bil ägarens omgivning/krets men hon kan också ha gjort det!
    Spelar egentligen ingen roll om hon gjort det eller inte för bilden talar sitt eget språk och det är pga den som han även fått fortkörningen tilldelad sig!
    Sen är det väl en ren omöjlighet att säga att man som chaufför kan känna om man kör 78 istället för 70.... och framförallt om nu mätaren inte funkar som den ska, hur fasen kan han då med all säkerhet veta hur mycket han kört!
    Låter faktiskt lite skratt retande att man kan påstå att man aldrig överskrider dessa små marginaler som 78 är mot den tillåtna hastigheten 70.
    Har ni lånat svärmors bil förut och det är fel på mätaren så kan du ju inte alls veta vhur han brukar köra eller inte, har ju i så fall visat fel hela tiden, alltså har han kört "fel" hela tiden!
    Skitsamma egentligen, han har fastnat på bild, bilden är så pass bra så dom ser vem det är och han har fått brev hem för han kört för fort vare sig du vill tro det eller inte så är det ett faktum!
    Ingen big deal egentligen alls, det är sånt som händer även den bästa som du märker!

  • Anonym

    Jag ser inte varför ni skulle neka? Han har gjort fel och det får ni betala för, men han har ju inte gjort fel med vilje. Så kör inte svärmors bil något mer så behöver ni aldrig mer få de här problemet.

    Sen undrar jag, hur missade han att han blev fotad? De använder ju blixt och det är inget man bara "kör förbi" utan att uppmärksamma.

  • Anonym
    Anonym (förbluffad) skrev 2010-12-04 15:41:55 följande:
    Så undrar jag vidare hur det är med betalning av böter då man är en barnfamilj där båda föräldrarna studerar. Vi har med andra ord inte inkomster som sådana, bara lån och bidrag. Har med andra ord inte stora möjligheter att betala ut större summor hur som helst. Vet att lagen vid vissa delar menar att personer som ligger under en viss nivå (nivån enligt kronofogden) kan skjuta på betalningen tills de igen har tillräckliga medel att betala med. Man skall ändå ha pengar så att det går runt och familjen inte går under.  Men när det kommer till böter kanske sådana regler inte gäller? Någon som vet?
    Att köra för fort är att göra något olagligt och gör man något oklagligt så blir man straffad i detta fall med fortkörningsböter! Finns INGEN som kommer ta hänsyn till eran ekonomi! Inte hellr kommer ni kunna att dela upp boten! Jag förslkte men det va en omöjlighet! Han blir ju dömd till böter för fortkörning och det innebär att han måste betala annars går det till kronofogden! Finns inget sånt som heter att " ta hänsyn till låginkomstagare", bara tanken är absurd!
    Hur skulle det se ut i samhället då?
    Alla som inte har råd att eventuellt betala sina böter dom blivit dömda till ska kunna göra vad som helst då eller?
    Ska man bara för att man är låginkomsttagare straffas på ett mildare sätt eller kanske inget alls?
    Betalar han inte går det till Kronis så enkelt är det och det är inte mer än rätt! Finns det lagar ska dom följas och gör dom det inte så ska man ta sitt straff oavsett om man är fattig eller rik!
  • Anonym
    Anonym (insatt) skrev 2011-03-10 22:29:10 följande:
    Det döms inte ut dagsböter vid fartkamera, det är fasta avgifter, ungefär som p-avgift. Dagsbot blir det om man nekar och sedan blir dömd i tingsrätten istället ....
    Det är bara att bita i sura äpplet ts, att bli dömd i tr medför prick i belastningsregistret, det är sämre ....
    Ja, det tänkte jag med, det alternativet är ju mycket sämre och kan ligga en till last länge...Mycket bättre att acceptera att man gjorde en tabbe (kan hända vem som helst) och sköta sig i fortsättningen.
  • Anonym

    Säkert en jättedum fråga, men är han helt säker på att han inte körde för fort.. jag menar.. vet han vilken kamera som "tog" honom? Han kanske missade en hastighetsskylt, de kanske precis sänkt hastigheten på en sträcka som han kör ofta och inte märkt det...?

  • Anonym
    Anonym (förbluffad) skrev 2011-03-16 19:47:51 följande:
    Nej han är bombsäker på att han inte körde för fort och det är en vägsträcka han är mycket van att åka på. 
    Just det jag menar.  Ibland sänker de hastigheten, ibland bara tillfälligt, och då är det ju väldigt enkelt att missa om man kör där ofta.
  • Anonym

    Det kan inte vara så att han omedvetet råkat gasa på lite?
    När alla andra kör för fort är det lätt att man råkar gasa lite även om man inte gör det med flit.

    Själv ökar jag alltid hastigheten omedvetet om jag lyssnar på hårdrock.

  • Anonym
    Anonym (förbluffad) skrev 2011-04-06 14:25:00 följande:
    Jag började ju misstänka något sådant vid ett tillfälle. Rättare sagt så tänkte jag mer i stil med att han helt enkelt för första gången i hans historia vandrat iväg i tankarna bakom ratten och inte tänkt på att ändra hastighet men det tror han inte själv på. Speciellt inte då bilen har farthållare. Kan man inte tro på det själv, nej då tycker jag man gör rätt i att inte erkänna. Ett erkännande visar att du själv vet eller tror att du faktiskt gjort överträdelsen.
    Jag skulle inte heller vilja erkänna något jag inte gjort. Men å andra sidan skulle jag känna mig som en idiot om jag tog det hela till rätten och slösade skattepengar på det. Skulle hellre betala då faktiskt. Även fast det skulle ta hårt emot.

    (Eftersom det här är familjeliv är det bäst att jag förtydligar. Jag menar inte att ni är idioter, jag menar att jag skulle känna mig som en.)
  • Anonym
    Anonym (förbluffad) skrev 2011-04-06 14:40:17 följande:
    Jag förstod faktiskt hur du menade Hade det varit jag själv så är jag en person som nog hade kunnat känna mig fånig på något vis. Men samtidigt hade det tagit mer emot att erkänna och veta att mitt erkännande finns registrerat, om det nu var så att jag inte trodde på det jag anklagats för. Men min man är inte den som kan känna sig idiotisk då han står upp för sin sak och det han tror på. 
    Bra att du förstod. Man vet inte med folk här inne.

    Om han är helt övertygad förstår jag honom. Vem vill erkänna ett fel man vet att man inte gjort?
    Fast jag hade börjat vackla på min egen övertygelse när jag fått bevis.
  • Anonym
    Balahir skrev 2011-04-06 14:55:00 följande:
    men snälla, han vägrar erkänna att han kört för fort, betala och sen skit i historien.
    Om han inte kört för fort då? Ska han erkänna något han inte gjort?
  • Anonym
    Anonym (förbluffad) skrev 2011-04-06 14:07:08 följande:
    Skulle jag gnälla skulle jag låta så här

    "Det är orättvist att han fått en bot!"

    "Han borde inte behöva betala boten!"

    "Det här är så fel!"

    etc etc.. Och jag skulle skriva i tid och otid oavsett om någon skrivit i tråden eller inte. Det är gnäll. Att svara i en tråd man skapat själv då någon skrivit i den, det är inte vad jag kallar gnäll. Men samtidigt, det kan ju vara något annat man syftar på också såklart men använder fel ord, med tanke på att en ganska hög procent av befolkningen i detta land inte klarar av grundskolans svenska.
    Och med tanke på att en ganska hög procent klarar inte av att göra rätt för sig! SLUTA GNÄLL!
Svar på tråden Förneka fortkörning, fartkamera. Vad kan hända?