• Futuru­m
    Äldre 4 Dec 00:10
    92557 visningar
    127 svar
    127
    92557

    Förneka fortkörning, fartkamera. Vad kan hända?

    Anonym (förbluffad) skrev 2010-12-03 21:54:06 följande:
    Nej svärmor har inte blivit kontaktad. Men jag tror inte hon skulle vilja neka ifall en polis kontaktade henne heller. Samtidigt är jag ändå osäker på kameran, kan de göra fel? Han har inte sett någon blixt, han känner verkligen inte att han kört för fort och det står att tidpunkt på dagen var 10:30 men bilden är så mörk så det ser tydligt ut som en nattbild. Inte ens en dålig mobil tar en så mörk bild mitt på dagtid. Och han körde definitivt inte något under natten. Så tidpunkt på dag stämmer men bilden är mörk som om det vore 2 på natten. Så kan kameror göra fel? Hastighetsmätaren, kan den göra fel?
    Ja visst skulle en kamera kunna "göra fel", finns väl inget tekniskt som är till 100% säkert men för honom att bevisa att kameran "gjort fel" blir nog en omöjlighet.
    För det är ändå det som i så fall måste bevisas, att det varit fel just på kameran just när han kom körande!
    En ren omöjlighet.
    Vilken hastighetsmätare menar du .... den i bilen eller den " i kameran"?
    Den i bilen kan helt klart visa fel men det är inget dom tar hänsyn till alls.Det är din skyldighet som chaufför att veta hur fort du kör, det är bara och endast upp till föraren! Kommer inte kunna skylla på att hastighetsmätaren i bilen visade fel om han inte vill att polien ska skratta åt honom.
    Själva hastighetsmätaren som mäter hastigheten i "kamera stolpen" blir samma princip som att "kameran skulle ha gjort fel!
    Det måste alltså kunna gå att bevisa att den visade fel/inte fungerade korrekt  just när han kom körande
    Men en fortkörnings bot är väl inget att "haka upp" sig på, är väl inget varken ovanligt,farligt eller direkt kriminellt på nån högre nivå.
    Dyrt är det däremot och tråkigt att det kommer nu till jul då man ändå har en hel del utgifter!
Svar på tråden Förneka fortkörning, fartkamera. Vad kan hända?