• Polly S
    Äldre 30 Mar 22:56
    92838 visningar
    127 svar
    127
    92838

    Förneka fortkörning, fartkamera. Vad kan hända?

    Add3 skrev 2011-03-29 20:57:20 följande:
    Bara jag som inte riktigt får detta att gå ihop? Skrattande

    Hmm, han är en som inte myglar, och därför skall ni inte erkänna när han kört för fort? Obestämd

    Kör med solskyddet nere i framtiden så slipper ni moraliska ställningstaganden..Flört
    nej, jag får inte heller ihop det.
    han gjorde en tabbe, det ärliga är att ta konsekvenserna.
  • Polly S
    Äldre 6 Apr 17:55
    Anonym (förbluffad) skrev 2011-04-06 13:46:00 följande:
    Du kan tycka att just denna sak låter fjantig. Men jag just nu tycker du tar det till extrema och fjantiga mått. Håll dig till denna sak enbart och läs inte in vad du tror jag skulle tänka och tycka vid helt andra sorters lagbrott.

    Jag upplever inte att svara på inlägg som dykt upp i ens egen startade tråd är att "hålla på."  För mig hör det till att man svarar på inlägg som dyker upp i ens egen gjorda tråd. Tycker det är rätt oansvarigt att starta trådar och sedan skita i dem, spelar roll om folk svarar eller inte. Vad finns det annars för orsak att starta trådar om TS bara försvinner?

    Jag har heller inte skylt något på någon annan. Det enda jag hävdar är att om man verkligen inte kan tro på en anklagelse man får in så tycker jag inte att man rätt och slätt tar och erkänner. Vaknade du en natt med blod i hela sängen och din man brevid dig död skulle du tro på anklagelsen från polisens sida att det var du som dödat din man? Du kanske finns inspelad på kamera då du gör det men för dig är det helt osannolikt att du någonsin skulle göra en sådan sak. Bara att erkänna? Du kanske gjorde det i sömnen (finns sådana fall). Oavsett, du skulle bara erkänna rätt och slätt?

    Och jo jag vet, det är en helt annan sak när det kommer till mord och det kan låta helt absurt och jätte fjantigt men då du inte verkar förstå hur man inte så där bara tar och erkänner något man själv inte tror på att man gjort får jag väl ta till extrema scenarion för att det kanske skall gå att förstå tankegången.

    Men, jag verkar tala med väggar på FL. Märkligt att alla jag talar med IRL förstår helt och hållet vad det är jag menar. Och då är det inte brottslingar jag talar med utan ostraffade personer med helt normal moralisk känsla i kroppen.

    Vill du däremot att jag skall vara tyst och inte skriva något mer i denna tråd, svara då inte på mitt inlägg för jag lär svara dig igen. Så får du hoppas på att ingen annan skriver i tråden heller för då svarar jag där också om det finns något speciellt att kommentera. Bäst för dig är nog bara att ta bort tråden ur dina favoriter så slipper du se den om jag och min åsikt stör dig. 
    -men om man blir överbevisad (inspelad som du skriver ovan, fartkamera som i TS) så får man väl acceptera och ta sitt straff och sen jobba med att det man gjort inte överensstämmer med ens självbild?
  • Polly S
    Äldre 6 Apr 21:51
    Anonym (förbluffad) skrev 2011-04-06 21:49:31 följande:
    Klart man tar sitt straff om man blir överbevisad och dömd. Men man behöver ändå inte erkänna det om man inte kan tro på det själv. Men konsekvenserna tar man ändå, man kan ju inte göra annat. 
    vad skulle behövas för att han ska ta konsekvenserna här då?
  • Polly S
    Äldre 6 Apr 23:41
    Anonym (förbluffad) skrev 2011-04-06 22:31:30 följande:
    Han betalar boten då han döms till brottet. Då kommer han stå för den. Men erkänna kommer de inte få honom till och det är heller inte ett ansvar man måste ta. Erkänna måste du inte göra men stå för konsekvenserna helt klart. 
    men hur skulle han kunna bevisas om sin skuld då?
    som du skriver nu låter det ju som om han möjligen, efter lång process, kan ta konsekvensen, men aldrig erkänna.
    har han alltid problem med att medge att han kan göra fel?
Svar på tråden Förneka fortkörning, fartkamera. Vad kan hända?