• banans­moothi­e
    Äldre 8 Dec 09:54
    20660 visningar
    46 svar
    46
    20660

    Flytta till Australien - Perth

    Hej jag bor i Victoria, har bott både på liten ort (10 000 inv) och större (100 000). Jag vet inte hur stort Geralton är men jag blev helt knäpp på den mindre orten. Men jag gillar inte storstäder så jag känner att det här är perfekt! Även nära till Melbourne om man vill göra nått som inte finns här. Jag trivs jättebra nu, men det tog 4 år.

  • banans­moothi­e
    Äldre 10 Dec 11:17
    #8
    ellen2008 skrev 2010-12-08 12:22:20 följande:
    Hej, tack för ditt svar!  Oj oj oj, 4 år.... vi som planerar att bo där i ca 5 år;) .... haha... Geraldton har ca 40'000 invånare.... hur kommer det sig att du flyttade dit? 
    Jag flyttade hit på grund av kääääääärleken. Jag tror att jag hade trivts bättre redan från början med andra omständigheter. Jag "slösade" två år på att jag inte vågade gå ut och träffa människor för att jag inte kunde prata engelska (läs australiensisk slang) tillräcklig bra och inte förstod kulturen osv. Sen när jag fick barn och började träffa andra mammor osv så gick det uppför.
  • banans­moothi­e
    Äldre 11 Dec 13:31
    #10
    Mosie skrev 2010-12-11 09:39:50 följande:
    För mig tog det kanske ett år att komma in i allt och träffa "riktiga" vänner.Jag läste på universitetet och visst hade jag klasskamrater, men dem har ju redan sina vänner, så jag hade en del utländska studenter som jag hängde med, och min sambos kompisar  också. Australienare är väldigt öppna osv. men dem är också ganska hopplösa på att styra upp grejor och planera i förtid. Det är mycket "We should catch up", men sen blir det aldrig av :) Så för att verkligen skapa vänskaper måste man vara lite proactive själv, men sen får man nog räkna med en hel del inställda träffar ;)

    Australienare säger allt rätt för att vi som svenskar ska tyckat att dem är väldigt trevliga och öppna, som att dem alltid frågar "How are you?/How you goin?" när man träffas, eller när man kommer in i en affär, men dem förväntar sig aldrig ett svar, det är bara en hälsningsfras, de vill egentligen inte veta hur du mår, så om dem ens står kvar länge nog för att höra ett svar så är rätta svaret hur man än är "yeah good thanks".
    Hahahaha har du nånsin testat att säga "it's pretty crap" när de frågar typ i supermarket? Det är jättekul att se deras reaktion .
Svar på tråden Flytta till Australien - Perth