Sänka sina matkostnader
matsmartare skrev 2010-12-19 14:52:15 följande:
Tack till alla som har svarat.Det där med att laga mycket mat på söndagen som man kan äta under veckan är ingen dum idé om man jobbar mycket, men tänk på hållbarheten. Mat som ska ätas Mån, Tis och Onsdag behöver inte frysas men torsdag och fredagsmaten skulle jag frysa. Jag ska ta upp detta i bloggen med lite förslag på maträtter.
Ang. soppor sä är jag ingen hejare på soppor för det är en maträtt som inte serveras särskilt ofta varken på restaurang eller hemma hos oss, men några bra förslag har jag.
När det gäller soppor och annan "koka soppa på en spik"-mat är just det min styrka. För övrigt serverar jag aldrig endast soppa. En efterrrätt behövs för att måltiden ska bli fullvärdig. Det kan vara en riktigt god macka med mycket varierat pålägg, plättar, blinier med gräddfil, lök, sill, rödbetor, gurka och rom, pannkakor med fyllning eller i undantagsfall med sylt och glass, en bärpaj med glass eller vaniljsås, risgryns- eller mannagrynskaka med sylt eller något annat gryn- eller mjölbaserat. Att endast servera pannkakor eller plättar betraktar jag som mellanmål eller endast efterrrätt.
Jag har också jobbat med mat, som kock på dagis.