• Äldre 14 Jan 17:14
    4172 visningar
    29 svar
    29
    4172

    Sänka sina matkostnader

    matsmartare skrev 2010-12-19 14:52:15 följande:
    Tack till alla som har svarat.
    Det där med att laga mycket mat på söndagen som man kan äta under veckan är ingen dum idé om man jobbar mycket, men tänk på hållbarheten. Mat som ska ätas Mån, Tis och Onsdag behöver inte frysas men torsdag och fredagsmaten skulle jag frysa. Jag ska ta upp detta i bloggen med lite förslag på maträtter. 
    Ang. soppor sä är jag ingen hejare på soppor för det är en maträtt som inte serveras särskilt ofta varken på restaurang eller hemma hos oss, men några bra förslag har jag.  
    Ny i tråden.

    När det gäller soppor och annan "koka soppa på en spik"-mat är just det min styrka. För övrigt serverar jag aldrig endast soppa. En efterrrätt behövs för att måltiden ska bli fullvärdig. Det kan vara en riktigt god macka med mycket varierat pålägg, plättar, blinier med gräddfil, lök, sill, rödbetor, gurka och rom, pannkakor med fyllning eller i undantagsfall med sylt och glass, en bärpaj med glass eller vaniljsås, risgryns- eller mannagrynskaka med sylt eller något annat gryn- eller mjölbaserat. Att endast servera pannkakor eller plättar betraktar jag som mellanmål eller endast efterrrätt.

    Jag har också jobbat med mat, som kock på dagis.
  • Äldre 15 Jan 01:11
    #29
    Anonym (Julmat) skrev 2010-12-25 20:35:09 följande:
    Tips: köp en stor julskinka nu i dagarna när de "rear" ut dem för halva priset. Tillaga och frys sedan in i strimlor att ha i soppa, på hemmagjord pizza, i potatisgratin, i röra till bakpotatis osv.

    Ett annat tips är att snegla på matsedeln på dagis/i skolan. De har en tight budget och köper vad som är billgast för säsongen. Då får man lite tips om vad som är billigt "just nu".
    Fast det där med att dagis och skolan köper vad som är billigast för säsongen stämmer inte alls.
    Storköken i kommunen - dit räknas dagis och skolor - har kontrakt och tvång på att handla från vissa leverantörer. Hos de leverantörerna är allt alltid väldigt dyrt. Inga billigare priser så långt ögat kan nå och så gott som aldrig i nivå med vad man betalar för olika varor i sin matbutik. Inte ens på säsongsvaror.
    Har själv jobbat i storkök, dagis, och blev rent ut sagt förbannad på att jag alltid handlade billigare mat i mina matbutiker.
Svar på tråden Sänka sina matkostnader