• M Y L F

    Vad ska en 18 åring betala hemma...

    Om hon är 18 år och hoppar av skolan så får hon ingenting. Din pappa och mamma är då inte längre försörjningspliktiga mot henne.

    Hon får som andra gå till socialen och sedan får hon ju naturligtvis betala sin del av hyran och sin egen mat, kläder, telefon osv som andra VUXNA gör. Din pappa måste ju då klippa navel strängen och visa vart skåpet ska stå..

    Vad är det för curling tendenser som din pappa håller på med? Låter han hennes vänner bo och äta hos honom gratis, då är det ju upp till honom, men det låter mer som att han kanske behöver lite stöd att stå emot sin dotter.
    Barn är inget lätt att ha att göra med... 

  • M Y L F
    Anonym skrev 2010-12-25 23:45:47 följande:
    Nä har är verkligen inte en curling förälder. Våra föräldrar skilde sig i somras och min syster och min mor bråkar väldigt mkt. Min moster kläckte ur sig till min syster att hon kan kräva mamma på pengar. Men hade min föräldrar fortfarande varit gifta så hade ju hon inte haft dom pengarna ändå.

    Nu när han har snöröjning så är han inte hemma så mkt. så han har ingen direkt kontroll vem som är där. Oftast är det samma tjej som kommer dit säger min andra syster.

    Jo han behöver hjälp med att säga ifrån. det är därför jag behövde veta vad det kostar att ha en 18 åring boende hemma som tror att man kan leva på andra.
    Det är väl bara att räkna ut vad hennes del i hyran är, hur mycket hon äter och hur mycket i energi hon förbrukar, så har ni ju en ungefärlig summa vad hon ska betala. Om hon hoppar av skolan och inte har något jobb så kommer hon ju få söka socialbidrag och där räknar de ut hur mycket hon ska betala i hyra och andra omkostnader. Resten av pengarna ska hon ha till mat, kläder, buss kort, smink, hygien artiklar osv...
    Om hon vägrar att betala så skulle pappa kunna byta lås. Hans ansvar tar slut om hon väljer att hoppa av skolan.

    Det är nog dags för din syster och inse att hon är myndig. Hur ska hon få ett jobb hade hon tänkt sig? Varför hoppar hon av skolan?
Svar på tråden Vad ska en 18 åring betala hemma...