• Äldre 29 Dec 10:10
    2131 visningar
    7 svar
    7
    2131

    Ålder på barnen ifrån Colombia?

    Hej.
    Vi lutar mer och mer åt Colombia vilket känns jättekul!

    Colombia har ganska högt lägsta medgivandeålder (0-36 månader), vad är det som avgör om man får ett yngre eller lite äldre barn? Sker det till exempel någon matchning mot adoptivföräldrarnas ålder?

  • Svar på tråden Ålder på barnen ifrån Colombia?
  • miaske­ll
    Äldre 29 Dec 10:13
    #1

    Jag vet inte vad som avgör om ålder på barnen. Vi var själva 35 och 36 när vi fick vår dotter på 4 månader. Vi vet många i samma ålder som fått ungefär samma ålder på barnet. Vi känner också till några som har fått äldre barn, men då hade man velat ta emot äldre. Jag vet inte hur matchning ser ut heller...


  • Äldre 29 Dec 10:20
    #2

    En viss matchning sker enligt devisen de yngsta barnen till de yngsta föräldrarna. Men i slutändan finns inga garantier och man måste vara lika öppen för en 4-månaders som  en 36-månaders. Om föräldrarna har fyllt 39 år så får de inte ansöka om 0-3 år, utan måste då gå högre upp i åldrarna.

  • Äldre 29 Dec 21:44
    #3

    Vi fick en son på två år första gången. Då var vi öppna för äldre barn. Andra gången fick vi en dotter på fyra månader. ICBF anger princpen yngsta barnen till de yngsta föräldrarna, men även här finns det undantag. Privata barnhemmen palcerar många små barn men även lite äldre. Som Nanachi sa så måste man ju givetvis vara beredd på allt från ca tre månader till 36 mån.

    Ibland matchar också deprivata barnhemmen efter biomammans önskemål.

  • Äldre 29 Dec 21:45
    #4

    Glömde, grattis till (troligt) landval Colombia är ett fantastiskt land!

  • Äldre 30 Dec 09:34
    #5

    Hmm det låter som om en viss matchning sker gentemot ålder men inte alltid på de privata barnhemmen.

    Vi är 36 (kvinnan) resp 32 (mannen) år gamla, undra om barnhemmen tycker det är ungt eller gammalt???

    Är de flesta barnen från de privata barnhemmen under 1 år? 

  • miaske­ll
    Äldre 30 Dec 10:07
    #6

    Om du går in på t ex Adoptionscentrums hemsida finns statistik över hur många barn som kommer varje år, hur många som är tjejer respektive killar samt hur många som är under 2 år och äldre. Det borde ge dig en liten hint.


  • Ålen return­s
    Äldre 30 Dec 10:18
    #7

    Vi var 32 och 33 när vi fick en kille på 22 månader. Detta var från ett av de privata barnhemmen i Medellin. Vi träffade några familjer som var äldra än oss som fått barn runt ett år. Vi har fått det förklarat för oss att varje placering är unik och man tittar på personligheterna  och försöker matcha barn med föräldrar. Vår son vill de skulle hamna i en ung famlij.

Svar på tråden Ålder på barnen ifrån Colombia?