Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • supersent att hämta kl 17.20?

  Tis 4 jan 2011 23:43 Läst 17019 gånger Totalt 176 svar
  Visar endast inlägg av charmmiss - Visa alla inlägg
 • Tis 4 jan 2011 23:43 #115
  brummagumman skrev 2011-01-04 23:21:30 följande:
  Min son skolas in snart och eftersom både jag och pappan jobbar i butik blir det sena dagar (18-18.30). Däremot behöver han börja som tidigast 8.30 och blir ledig 2-3 dagar/ vecka. Men visst sjutton känns det jobbigt att han ska behöva stanna till stängning! Jag har en 75% anställning och pappan 100%. Vi har familj och vänner nära som ställer upp och hämtar ibland men det kan man ju liksom inte räkna med alla dagar. Vi får hoppas att det ska funka, alternativet är väl att pappan går ner i tid men det måste vi isf räkna noga på.
  precis som mig, jobbar oxå inom handels och mina barn är där till strax innan stängning (18) men de är även hemma ca 2 dagar i veckan, då jag arbetar 50% och sen brukar jag lämna dem ca kl 10 så det går ju jämt ut, min man jobbar med IT och arbetar från 8-17.

  hade jag varit ensamstående hade det aldrig funkat med att bara jobba 50%, men jag tänker fortsätta jobba så så länge det går.

  har pratat med fröknarna flera ggr om att de alltid är sist då vi hämtar dem, men de säger att barnen får ju kvalitetstid då, de får ju 100% uppmärksamhet från fröknarna, och barnen lider inte av det iaf

  värst var det mellandagarna, min tvååring var ensam vissa dagar då alla barn var lediga, men vi som jobbar inom handels har ju som mest att göra i dec månad och måste ju jobba.
  hade så dåligt samvete att jag lät svärmor ta hand om barnen dan innan nyårsafton då jag visste att det i stort sett skulle vara tomt på dagis, men 4 åringen blir så uttråkade att vara där en hel dag.
 • Ons 5 jan 2011 08:55 #121
  Anonym skrev 2011-01-05 08:21:06 följande:
  Många skriver att det är "lyx" för barnet att vara själv på avd på eftermiddagen innan stägning! Det kan egentligen inte jag hålla med om! Här där jag jobbar i vår kommun så har man ingen tid att "stänga" förskolan efter att det sista barnen gått hem!! (Förskolan stänger 17.30 & de sista barnen brukar gå hem någon minut efter det. MAN har alltså bara lön tom kl 17.30!!!!)

   Utan allt man ska göra innan stägning: städa i hop alla leksaker, ställa upp stolar, låsa förråd, tömma sophinkar, kompost o bära ut till soprummet, damma mattorna o hänga ut dem så att städet kan städa,kolla så alla dörrar o fönster är låsta osv måste de senaste barnen vara med på VARJE DAG!! och oftast är det samma barn kvar vid stängning varje dag....

  Så man sitter lixom inte o läser en bok o har det mysigt i soffan el trär pärlor under den sista tiden på förskolan!!

  Däremot så är det lungt o skönt på morgonen vid 6,15-7.00 och de första barnen på morgonen får ofta den där "mysiga" tiden tillsammans med personalen... då öppnar man bara dörren o går in och "är med barnen"!!

  Så det argumentet att de sista barnen har det "så bra" & "så mysigt"ensamma tillsammans med personalen gäller ju om man tycker om att kasta skräp, tömma kompost, ställa upp stolar osv INTE annars
  det har aldrig hänt oss att barnen är med vid städningen, lillan sitter oftast i frökens knä och hon läser en bok,eller så sitter hon o lägger pärplattor.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll