• Anonym (gansk­a glad)
    Äldre 5 Jan 14:22
    24898 visningar
    176 svar
    176
    24898

    supersent att hämta kl 17.20?

    Jag är ensam med tre barn men har gjort ett så bra avtal med min chef- hon har gått med på att jag får jobba 100 procent men förlägga 35-30 procent av den tiden till jobb nu och jobb hemma - delvis jobbar jag nu innan minstingen har börjat på dagis och får ingen lön nu men kan i stället tillgodoräkna mig den som tid sedan när hon har börjat - delvis får jag jobba hemma på kvällarna. Visst blir det ett pusslande nu, inte mycket fritid eftersom jag måste jobba så fort lillan sover, men hon kan sedan gå på dagis 8-14 och vara hemma en dag i veckan. 

  • Anonym (gansk­a glad)
    Äldre 5 Jan 18:54
    Niicol3e skrev 2011-01-05 15:33:03 följande:
    jag är ensamstånde och min son på snart tre år går på dagis mellan 06.30 och 17.00 två dagar i veckan resten 06.30- 18.00 nu under höst terminen, men vad jag ser så är schemat i skolan ändrat så vi slutar tidigare varje dag :)  men det blir 18.00 en dag i veckan minst. och jag har inte dåligt samvete för jag gör detta för sonen skull och för att jag ska få utbildning för att senare kunna försörja oss helt ensama med jobb.

    hans mormor och morfar hämta hans ytterst sällan för dom har jobb att sköta och kan inte ta ledig så ofta heller. men sonen han total älskar dagis så det är inga problem alls att ha han så länge även ifall kl är 18.00 så vill han inte gå hem :P
    6.30-18 låter helt absurt! Fattar att du kanske har svårt att få ihop det men om du pluggar kan du omöjligen behöva ha honom så extremt långa dagar. Och vadå ta igen på lov och helger - han är ju 10 timmar om dagen på sitt dagis och en halvtimme med dig. 
    Det betyder 50 timmar dagis på en vecka, 2,5 timmar med dig, + helgen då han kanske är vaken 12 timmar per dag -  alltså 26,5 timmar med dig och 50 på dagis under en vecka. Låter sjukt om du frågar mig. 
    Okej om du jobbade långt bort men om du pluggar måste du ju kunna förlägga lite av pluggandet hemma?
     
  • Anonym (gansk­a glad)
    Äldre 5 Jan 22:29
    Anonym (nästan samma) skrev 2011-01-05 22:25:23 följande:
    Visst är det långa dagar men hur mycket tid skulle hon ha med barnet om hon sitter hemma och studerar. Eller hur mycket hade hon fått in i huvudet med en 3-åring springandes runt benen. Jag vet bara sedan jag läste en kvällskurs och försökte sitta och läsa i läroböckerna när min dotter var tre år. Det trillades, skreks, ropades konstant (mycket mer än när man inte sitter över böckerna kändes det som). Sen är det väl faktiskt bättre att hon nu när sonen är liten och han mår bra på dagis - koncentrerar sig på att få en bra utbildning så att hon kan få ett bra jobb. Att vara ensamstående är fruktansvärt tufft  och man har absolut ingen möjlighet att arbeta deltid. Jag har skrivit det förr och det är att jag tycker att kanske ensamstående föräldrar borde haft större möjligheter till att få gå ner lite i tid under småbarnstiden - allt för barnets bästa - och få någon sorts ersättning för att ha möjlighet till detta. Har man bara en inkomst är det i stort sett omöjligt att arbeta annat än 100 %. Som ensamstående mamma är man inte heller så populär på arbetsmarknaden så att det kanske inte är det lättaste att få ett arbete - och då får man ta de som ligger lite längre bort som innebär att man får pendla.
    Hon skriver att barnet lägger sig halvsju-sju - rimligen har hon då åtminstone tre timmar som hon kan använda till ostört pluggande före sin egen läggning. Betyder att hon kunde hämta hem honom tre timmar tidigare. Jag är också ensamstående med tre barn och vet hur svårt det är att få ihop allt, men jag skulle aldrig drömma om att ha mitt barn på dagis så extremt sent om jag inte var TVUNGEN, och det tycker inte jag man är om man sitter hemma och pluggar. 
  • Anonym (gansk­a glad)
    Äldre 5 Jan 22:40
    Fiyali skrev 2011-01-05 22:32:51 följande:
    Nej där är jag tvungen att hålla med. Jag har bara två barn, men en av de är bara nio månader och jag hinner spendera hela dagen med henne, nästan alla dagar med stora flickan(hon går på förskola när hon vill), och plugga på kvällen. Läser på distans.
    Nu är mina lärare så goa att jag får ta med min lilla tjej de dagar som jag måste träffas för möten.

    Men har man ingen möjlighet att lösa det på, så tycker jag inte man ska ha ångest för att man löser det på bästa sätt efter förmåga!
    Visst är det viktigt med flexibla lärare/chefer - jag jobbar heltid och är ensam och hade råångest för hur jag skulle få till det  med dagis för minstingen- snackade med min chef som gick med på att jag jobbar hemma nu utan lön (medan minstingen fortfarande är hemma) och så får jag tillgodoräkna mig det arbetet senare och får alltså full lön fast jag jobbar mindre då. Supersmart lösning som visserligen kräver en hel del av mig - skall nu rodda bebis + jobba, men det gör att barnet slipper långa dagisdagar. Visst har jag tur som kan lösa det så, men med lite fantasi och flexibilitet och framför allt ambitionen att se nya lösningar tror jag man kan hålla dagisdagarna kortare än tio timmar även om man är ensamstående. 

    Och obs TS att jag diskuterar inte dig nu utan ett inlägg här ovanför med en som har sitt barn på dagis 6.30-18 och tycker det är helt i sin ordning.  
Svar på tråden supersent att hämta kl 17.20?