• Anonym (Vad är detta?­)
    Äldre 6 Jan 10:39
    44704 visningar
    47 svar
    47
    44704

    Vad är detta? Vattkoppor? Svinkoppor? Vägglöss? *BILDER*

    För ca två dagar sedan började dessa utslag poppa upp. Först troddes det vara vattkoppor, men nu är det något tveksamt. Det är stora blaffiga utslag med en röd upphöjd prick i mitten, påminner om en blåsa, men ändå inte. Utslagen påminner mer om svinkoppor till viss del, men har inte det gula som kommer i mitten och är heller inte regelrätta sår, i alla fall inte än. Barnet har varit på en resa runt jul, kan det vara någon form av löss?

    Utslagen finns lite överallt, ben, rumpa, pannan, händer, armar. Det poppar upp fler och fler. De verkar klia lite i alla fall. 

    Det var svårt att få riktigt bra bilder, utslagen är rödare i verkligenhter med en mörkare röd mitt.



     



    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-01-06 10:56
    För att förtydliga så är mittpunkten röd och upphöjd. Den känns tydligt, är några mm i omkrets. Det syns väldigt dåligt på bilderna.

    Grannbarnet har också en röd upphöjd prick som skulle kunna vara något snarlikt, vi väntar på att se hur det utvecklas. Men då är det ju smittsamt och om det är vägglöss så har grannbarnet även hunnit bli bitet här.
  • Svar på tråden Vad är detta? Vattkoppor? Svinkoppor? Vägglöss? *BILDER*
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 10:46
    #1

    Allmäntillståndet verkar än så länge vara gott, ingen feber hittills. Äter och dricker bra.

  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 10:51
    #4
    dogcatbird skrev 2011-01-06 10:47:58 följande:
    Är det flera prickar av olika storlek bredvid varandra inom några mm? Då kan det vara loppor. de biter så.
    Nej, det är mer spritt. Inga som sitter jättenära varandra. Några i pannan, lite spritt, spridda över benet, några har kommit på armen nu. Vattkoppor vore ju en teori, men varför blir de så såna stora blaffor runt om. Rött och ser nästan lite vitt ut ibland, påminner nästan lite om nässeulstag. Och på vissa ser kanterna runt det stora röda väldigt skarpa ut.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 10:52
    #6
    Anonym skrev 2011-01-06 10:51:10 följande:
    Fast är det vägglöss så har ni det hemma..
    Ja, det är ju en av teorierna, att de kommit med hem från Egypten.

    Alltså den röda mittpunkten är väldigt upphöjd och kännbar.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 10:54
    #7
    Padme skrev 2011-01-06 10:51:51 följande:
    Tycker i alla fall inte det ser ut som vattkoppor eller svinkoppor!

    Ser mer ut som bett av något slag!
    Ja, det skulle kunna vara bett av något slag, det är ju en av teorierna. Men myggor är det ju knappast med tanke på årstid. Det är idag 9 dagar sedan hemkomst från Egypten. Dvs vad är det för bett som i så fall ha så fördröjd reaktion? Alternativt att någon ohyra har följt med hem då.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 10:59
    #10
    RonjaLi skrev 2011-01-06 10:55:58 följande:

    Sådär har vår son. Det är pga kylan. Barnspecialisten på sjukhuset i Norrtälje sa att de haft jättemånga fall av det den här vintern.
    Helt ofarligt men kan klia enormt. Sonen fick Tavegyl mot klådan och hydrokortisonsalva att smörja utslagen med.
    Det kommer och går lite.
    En på hans förskola fick också sådana utslag och det visade sig att hon hade en streptokockinfektion.
    Men hon var jättesjuk och hade feber så hennes utslag var pga det sa deras läkare.


    Det är inte pga kylen, den saken är helt säker. Helt övetygad om. Har själv reagerat på kylan med nässeutslag som kliar ENORMT, detta är inte det. Det är någon form av mittpunkt i dessa. Ett utslag eller ett bett, rött, upphöjt, några mm i diamenter. Syns dåligt på bilden.

    Och jag streptokocker är väl svinkoppor? problemet är att det inte är sår eller ens lite gult som det ska vara vid svinkoppor.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 11:03
    #12

    Dessutom verkar de poppa upp även under dagen och det talar väl emot att det är vägglöss? De senaste timmarna/timmen har det kommit mera, bara inom en timme nu! Och barnet är ju vaket och leker. Hon går väl inte omkring och bär vägglöss på sig heller?  

  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 11:08
    #15
    Mia386 skrev 2011-01-06 11:04:13 följande:
    Ser inte ut som vägglöss bett, googla och kolla. 

    Eftersom ni har varit i Egypten så kan det ha kommit med mygg hem i era resväskor.  :/ får ni feber så får ni kolla upp så ni inte har fått malaria. 
    Fast grejjen är att det har poppat upp mer såna här utslag den senaste timmen. Och de blir fort stora. Mittpunkten är mörkröd punkt, Vi har inte sett några myggor nu. Grannbarnet misstänks ha något snarlikt också.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 11:13
    #20
    Länisen skrev 2011-01-06 11:11:47 följande:
    Ni kanske borde gå till vårdcentralen och kolla upp vad det kan vara?
    Det är tanken under morgondagen. Men då det är helg idag så har vi ingen lust med några väntetider. Är det smittsamt så har vi inte heller lust att husera runt där i flera timmar och leka med alla leksaker osv. Barnet mår bra i dagsläget, så vi väljer att avvakta.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 11:47
    #25
    Stormorsan skrev 2011-01-06 11:22:24 följande:

    vard.vgregion.se/sv/Teman1/Barn-och-Foraldrar... 


    Nässelutslag.


    Nej, det är inte nässelutslag. Den stora rodnaden runt om påminner om nässelutslag, men det är inte det. Jag vet mycket väl hur nässelutslag ser ut. Jag har själv fått enorma nässelutslag av bland annat kyla och de kliade helvetiskt. Bilderna är tyvärr inte så tydliga, svårt att få till det på bild. Men rena nässelutslag är det inte, den kan jag sätta min arm på.

    Det poppar upp flera hela tiden. Det är som en liten minibula i mitten, som ett myggbett kan man säga, påminne till formen om en blåsa, men ser inte ut som en regelrätt blåsa. Och så kommer den stora rodnaden runt om, som på vissa av dem är lite vitaktig och så en skarp röd kant runt. De är olika i formen. Vissa är rundare, andra avlånga, de som nyligen poppat upp ser lite olika ut. Men de blir snabbt så här stora och röda. Barnet på bilden är den som fått det först. Ev har ju grannbarnet också, en sådan än så länge, men den börjar bli större och är snarlik. Vi får se om fler poppar upp där.

    Vi har ringt jourcentralen, de ville kolla. Det kommer förmodligen gå ganska fort då de det kommer behandla det som smittsamt. Får inte sitta i väntrummet utan säger till i receptionen och får ett eget rum direkt.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 12:05
    #27
    Anonym (usch då) skrev 2011-01-06 12:03:22 följande:
    Precis, låter exakt som ringorm!
    Risken finns ju. Nåväl, en läkare ska ju titta på det, så vi får se vad utlåtandet blir. När jag googlade på ringorm var dock utslagen VÄLDIGT runda, det är inte riktigt dessa. Men poppar de upp så är fort?
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 12:10
    #30
    Insatt skrev 2011-01-06 12:08:16 följande:
    När jag hade ringorm hade jag inte erfarenheten av att nya poppade upp under dagen.
    Nej, det var det jag misstänkte. Är det vattkoppor så reagerar hon ju väldigt på dem. Grannbarnets enda röda ser snarlikt ut, men inte lika stort, men  mitten ser precis likadan ut. Ska bli "spännande" att se vad läkaren säger. Jag har i alla fall aldrig sett snarlika utslag.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 12:19
    #34

    Jag skulle tro att det är något som är smittsamt i alla fall. Barnet med alla dessa utslag och grannbarnet har nära och i stort sett daglig kontakt. Och grannbarnet har ju också en sådan prick som ser snarlik ut.

  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 13:35
    #36

    Läkarna verkar faktiskt inte veta vad det är.

  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 14:28
    #38
    Anonym (samma!) skrev 2011-01-06 14:15:55 följande:
    Ja, jag tycker fortfarande det ser ut precis som fågelloppor, ni har inga bon i närheten? För isåfall ta bort de och se om det hjälper. 
    Näe. Och det är ju mitt i vintern. Ser knappt några fåglar ute. Har kollat på lite bilder och de är inte heller riktigt samma. Och de ploppar fortfarande upp nya lite hela tiden.

    Läkarna spekulerade i vattkoppor med en allergisk reaktion, men så tog de tillbaka det och sa typ: Ta antihistamin. Jojo, vi får väl se om det biter. Och om grannbarnet får några fler likadana. Faktum är ju att de inte vet vad det är. Och då tittade flera läkare.
  • Anonym (Vad är detta?­) Trådstartaren
    Äldre 6 Jan 18:57
    #44

    Mja. Det ska erkännas att det påminner lite om nässelutslag. Men det är som ett bett i mitten eller vad man ska säga. En upphöjning. Och så runt om är en rödvit rodnad och så en kant runt. Det är ganska säkert inte enbart bara nässelutslag om det är något sådant alls. Läkarna visste in vad det är. De bara spekulerade. Några utslag såg ut som rena vattenkoppor i mitten, andra inte. Det enda de gjorde var att säkertställa att det inte är nässelutslag och skrev ut antihistamin.

    Utslagen börjar med en prick som är upphöjd. Mörkröd, såg nästan lite blå ut tyckte jag. Sedan blev det sådana där stora saker som på bild.

Svar på tråden Vad är detta? Vattkoppor? Svinkoppor? Vägglöss? *BILDER*