Forum Fertilitet och kropp - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Förhöjd TSH värden?

    Tor 13 jan 2011 09:31 Läst 9043 gånger Totalt 39 svar
    Tor 13 jan 2011 09:31

    Jag fick -09 svar att jag hade problem med ämnesomsättningen, så jag fick ta prov om och om igen tror jag det var 1 gång i månaden, -10 så hade jag normal ämnesomsättning så jag trodde det var heeeelcoooolt där och klart, jajamän. Men nejdå Förvånad under utredning så har vi bara fått reda på det, att det blivit bra igen, inget att jag ska ta och kolla upp det igen för att se ifall det ändrats.

    Förra året i December så blev jag gravid efter att ha väntat i 2 år och 9 månader, spontant då som man kallar det, men  fick missfall den 16:e, och min barnmorska tyckte att jag ska ta nya prover för att se ifall ämnesomsättningen är som den ska. Idag fick jag då samtal av henne att jag har förhöjd TSH värden, och ska käka levaxin, 25mg, "låg och fin dos" sa hon, och att jag ska ta nytt test om 7 veckor..

    Vad innebär förhöjd TSH värden? Är det struma eller hypotyreos? Och kan det ha orsakat missfallet?

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • kaajsa­a
    Visa endast
    Tis 22 feb 2011 21:41 #21

    Ja det var min läkare som tycker att jag skulle ta blodprov så snabbt, han är överläkare så jag har inga större tvivel på honom!

  • Lör 12 mar 2011 01:28 #22

    Nu har jag fått svar på mina värden efter senaste provtagningen, och TSH ligger på 6.91 och mitt T4 ligger på 15.8. Han tyckte att jag ska hålla mig på dosen 25mg och att jag ska ta nytt test om 6 månader.. jag kom på nu att man kanske ändå ska protestera lite grann? vi försöker trots allt få barn... och 6.91 är ju för högt ändå..

    hur ska jag göra?

Annat innehåll

  • kaajsa­a
    Visa endast
    Sön 13 mar 2011 10:58 #23
    Tinzu skrev 2011-03-12 01:28:12 följande:
    Nu har jag fått svar på mina värden efter senaste provtagningen, och TSH ligger på 6.91 och mitt T4 ligger på 15.8. Han tyckte att jag ska hålla mig på dosen 25mg och att jag ska ta nytt test om 6 månader.. jag kom på nu att man kanske ändå ska protestera lite grann? vi försöker trots allt få barn... och 6.91 är ju för högt ändå..

    hur ska jag göra?
    Jag tycker du ska säga att du vill höja det! Min läkare sa att 1,84 i TSH var för högt när man försöker skaffa barn. Så om han inte lyssnar så tycker jag att du ska byta läkare! Men till T4 låg bra tycker jag!
  • Tis 15 mar 2011 15:51 #24

    Jag ringde läkaren jag har på gynmottagningen för att få prata med en kurator då jag inte mår så bra.. och samtidigt så nämnde jag det här med TSH, och hon sa att jag ska dubbla den till 50mg och ta nya prover om 4 veckor, samtidigt så informerar hon om att jag inte fått ta prover för några antikroppar som jag inte kommer ihåg namnet på, samt att jag inte är immun mot rödahund..... det är för mycket att ta in. Hon skulle prata med infektionpersonal nu och höra ifall det är nödvändigt för mig att ta vaccinet igen, för skadorna är ju väldigt allvarliga ifall man lyckas dra på sig rödahund.. usch. jag vill bara gråta ut ögonen och gömma mig i ett svart hål

  • Tis 15 mar 2011 17:58 #25
    kaajsaa skrev 2011-02-22 21:41:34 följande:
    Ja det var min läkare som tycker att jag skulle ta blodprov så snabbt, han är överläkare så jag har inga större tvivel på honom!
    Det skulle nog jag ha.....
    Det tar som tidigare personer skrivit här ca 6veckor innan kroppen är inställd på den nya dosen läkemedel. Din läkare verkar inte veta vad han sysslar med om jag ska vara ärlig. Be om att bli remitterad till en endokrinolog. Det är dom som har den här sortens sjukdomar som specialitetsområde och det är dom som definitivt ska ha koll på dig och dina värden om du blir gravid.

    Lycka till
  • Tis 15 mar 2011 18:02 #26
    kaajsaa skrev 2011-03-13 10:58:05 följande:
    Jag tycker du ska säga att du vill höja det! Min läkare sa att 1,84 i TSH var för högt när man försöker skaffa barn. Så om han inte lyssnar så tycker jag att du ska byta läkare! Men till T4 låg bra tycker jag!
    Är man diagnostiserad med hypothyreos så bör man ligga mellan 1-2 för att ha de bästa förutsättningarna att kunna bli gravid. "friska" har helt andra referensvärden (siffror)
  • Apelsi­nKiwiB­anan
    Visa endast
    Tis 15 mar 2011 18:07 #27

    Jag blir inte riktigt klok på dessa värden hit och dit..  och förstår mig helt ärligt inte riktigt detta med sköldkörteln. Anledningen till att proverna är tagna är för att jag är så sjukt trött, trots massa sömn. Referensvärderna från mitt lab är inom parantes och gäller för gravida.

    S TSH var 1.6 (ref 0.4-2.0)
    S T4 fritt 7       (ref 8-14)

  • Tis 15 mar 2011 18:27 #28
    ApelsinKiwiBanan skrev 2011-03-15 18:07:19 följande:
    Jag blir inte riktigt klok på dessa värden hit och dit..  och förstår mig helt ärligt inte riktigt detta med sköldkörteln. Anledningen till att proverna är tagna är för att jag är så sjukt trött, trots massa sömn. Referensvärderna från mitt lab är inom parantes och gäller för gravida.

    S TSH var 1.6 (ref 0.4-2.0)
    S T4 fritt 7       (ref 8-14)
    Vet att det kan vara en riktig djungel.....
    Här har du en sida som förhoppningsvis kan  vara till stor hjälp Skrattande
  • Tis 15 mar 2011 18:28 #29
    ApelsinKiwiBanan skrev 2011-03-15 18:07:19 följande:
    Jag blir inte riktigt klok på dessa värden hit och dit..  och förstår mig helt ärligt inte riktigt detta med sköldkörteln. Anledningen till att proverna är tagna är för att jag är så sjukt trött, trots massa sömn. Referensvärderna från mitt lab är inom parantes och gäller för gravida.

    S TSH var 1.6 (ref 0.4-2.0)
    S T4 fritt 7       (ref 8-14)
    Vet att det kan vara en riktig djungel.....
    Här har du en sida som förhoppningsvis kan  vara till stor hjälp Skrattandewww.familjeliv.se/Forum-24-95/m52081292-226.html
  • Ons 13 feb 2013 16:44 #30

    Hejsan. Tyvärr hamnade man i detta forum också. Jag var till gynekologen den 5 februari där vi tog klamydia och cellprov och även blodprov för att kolla hormonnivån. Jag berättade för min läkare om mina symtom jag haft och att jag inte fått någon normal mens. Utan att det endast har vart bruna flytningar som även blev lite vattniga med klumpar i. Hon trodde direkt att jag fått ett MF och gjorde även ultraljud, där hon även såg en blåsa, som det troligen har legat ett befruktat ägg i. Det var lite tufft att höra, men hon sa annars att allting såg bra ut...

    Men idag fick jag ett brev om vad proverna visade. Och "vanliga" hormonnivån var normal. Men det visade ett annat litet problem nämligen s-TSH värdet.... Jag hade värde på 4,8 och det normala är 0,3-4,2 så hon ville att jag skulle lämna ett till blodprov så fort som möjligt för att se om det bara var tillfälligt eller om det är något som jag måste behandlas för.  
     
    Så detta är nog orsaken till att jag inte blivit gravid på 8 månader. Tur att det finns behandlingar till det mesta, men det är ändå tråkigt att få veta att något är i obalans =/ Man vill ju höra att allt fungerar som det ska.

    *Ledsen tjej* 

  • Tor 21 feb 2013 16:47 #31

    Hejsan !
    Har fått nya probresultat och mitt TSH värde är åter inom normal gränsen igen :)
    Nu låg det på 3,9 istället för över 4,2 som var 4,8.. Men det är ändå lite för högt för graviditetchanser men läkaren sa att jag har inre stress och då är det även svårt att bli gravid. Så om jag bara tar det lugnt och äter som jag ska och inte stressar upp mig själv så bör det inte vara några problem. Om inget har hänr inom ½ år så skulle jag komma tillbaka för en riktigt barnlöshetsutredning :) 

  • Tor 21 feb 2013 23:29 #32

    Åh men rekommenderade värden i TSH när man planerar barn, eller redan är gravid, är 0.3 till 2.0, så du ligger ju fortfarande för högt det är nya riktlinjer numera, det där är gamla värden som man går efter det som du fått höra

  • Ons 27 feb 2013 06:25 #33

    Hej misstänker att ja har problem
    Med sköldkörteln.
    Två missfall

  • Ons 27 feb 2013 06:25 #34

    Hej misstänker att ja har problem
    Med sköldkörteln.
    Två missfall

  • Ons 27 feb 2013 06:26 #35

    Hej misstänker att ja har problem
    Med sköldkörteln.
    Två missfall

  • Tor 28 feb 2013 10:02 #36
    Dreamingbig skrev 2013-02-27 06:26:29 följande:
    Hej misstänker att ja har problem
    Med sköldkörteln.
    Två missfall

    har du några andra anledningar till att du misstänker sköldkörtelproblem?

    jag har ju underfunktion som gör att jag blev överviktig, trött, sov mycket men det hjälpte inte, torr hud, kall hud, frusen, svårt att gå ner i vikt bland annat 
  • Lör 9 mar 2013 11:45 #37
    Tinzu skrev 2013-02-21 23:29:42 följande:
    Åh men rekommenderade värden i TSH när man planerar barn, eller redan är gravid, är 0.3 till 2.0, så du ligger ju fortfarande för högt det är nya riktlinjer numera, det där är gamla värden som man går efter det som du fått höra
    Ok ?!? 
    Då har jag ingen aning vad det nya värderna är.. Men läkaren sa att det skulle vara bra värden för att kunna få barn :S Nu blir man ju förvirrad...  
  • Sön 10 mar 2013 12:12 #38
    SarisHaglis skrev 2013-03-09 11:45:24 följande:
    Ok ?!? 
    Då har jag ingen aning vad det nya värderna är.. Men läkaren sa att det skulle vara bra värden för att kunna få barn :S Nu blir man ju förvirrad...  

    på TSH är det iaf 0.3-2.0, det gick jag tillochmed nedskrivet på en lapp av gynläkaren när vårdcentralen skulle ta över provtagningarna så att jag har något att gå efter när jag ska ta prover nästa gång
  • Lör 16 mar 2013 05:20 #39

    Hade 0,33 i tsh och t3