• Äldre 16 Feb 23:05
    16565 visningar
    39 svar
    39
    16565

    Förhöjd TSH värden?

    Ja, enligt nya rekommendationer ska TSH ligga under 2,5 om man vill bli gravid. 

  • Äldre 17 Feb 09:05
    #11

    Vad tråkigt, kaajsaa, jag beklagar verkligen. Missfallsrisken är väl tyvärr det stora problemet med förhöjt TSH. Om du har TSH 19 ligger ju det alldeles för högt. Hoppas att du snabbt får ner värdet med levaxin! Jag är oförklarligt barnlös, förutom förhöjt TSH, och läkaren har sagt att TSH-värdet också kan påverka möjligheten att bli gravid. Det kan visst påverka celldelningen på nåt sätt. 

  • Äldre 17 Feb 09:14
    #13

    Med så högt TSH skulle jag knappt orka gå ur sängen. Jag hade bara marginellt förhöjda värden (4,0), men känner ändå skillnad sedan levaxinet började verka. Jag är mycket gladare, inte alls lika trött och har slutat tappa hår! Förut var det jättetsvårt att gå upp på morgonen, jag var inte deppig men ofta liksom låg, hade låg energi. Du kommer säkert må bättre när dina värden går ner! Och det låter väldigt troligt att tsh-värden är orsaken till dina missfall. Hoppas att du snart får ordning på dem och får ert efterlängtade barn!

  • Äldre 17 Feb 10:55
    #16

    kaajsaa: det är ju toppen att du reagerar så snabbt och bra på levaxinet! Flera olika läkare, inkl en gynekolog som gjorde fertilitetsutredningar, missade mitt TSH-värde så det är inte konstigt att du inte själv har reagerat. Svårt att fatta att sådana symptom har med hormonvärden att göra. Hoppas att du snart mår bättre nu när värdet sjunker! 

Svar på tråden Förhöjd TSH värden?