Inlägg från: maldrin |Visa alla inlägg
  • maldrin

    Tecken på glutenallergi?

    Hej. Jag är en 18-årig tjej och jag har sedan längt misstänkt att jag är glutenkänslig. Har inte kollat upp det hos läkaren men jag tänkte beskriva mina symptom.

    Jag får nästan alltid svullen mage efter att jag ätit. Förutom efter ex. kyckling och havregrynsgröt. När jag ätit en liten till normal portion av annan mat (pasta, ris, bröd etc.) känner jag mig alltid väldigt tung i magen och uppblåst.

    När jag äter saker såsom pasta, bröd (ofta gjort på durumvete!) och pannkakor får jag alltid jätteont i magen efteråt. Magontet håller i sig i cirka en halvtimme. Om jag ätit en normalstor portion (av ovan nämnd mat) slutar det nästan alltid med att jag blir jättelös i magen och måste springa in på toan. Det är, som ni förstår, inte speciellt roligt och jag undrar därför om detta kan vara tecken på glutenallergi eller överkänslighet för gluten? I sådanafall, är den svullna och tunga känslan i magen också ett tecken på det? Det uppkommer även efter annan mat, ex. yoghurt. Varför blir magen svullen?

    Vad tror ni? Vad kan mina symptom bero på och finns det något man kan göra åt det?
  • Svar på tråden Tecken på glutenallergi?
  • maldrin

    Tack för era kommentarer!

    En del av er verkar tycka att det tyder på glutenintolerans medan andra inte alls tror det. Bokar i alla fall en tid hos läkaren i början av nästa vecka för att göra några tester, då lär man ju få svar i alla fall. Är rädd att det skulle bli sämre om man fortsätter äta gluten, om det nu skulle visa sig att jag är överkänslig.

    Läste förresten någonstans att acne kan uppkomma på grund av glutenallergi. Det hade något med brist på B12 att göra. Vet ni något om det?

Svar på tråden Tecken på glutenallergi?