• Äldre 21 Jan 20:48
    21471 visningar
    20 svar
    20
    21471

    Tecken på glutenallergi?

    Det kan helt klart vara glutenintolerans. Jag har det själv och min far,farbror och farmor. Jag är så känslig att jag kräks ca 20min efter jag fått i mig gluten så att säga att det inte påvisar symtom direkt är fel.

    Nu är jag ju ett extremfall men man ska inte se lätt på intoleranser då man kan få flera följd besvär om man inte håller sig glutenfri. Så jag tycker helt klart att du borde be om att de gör ett tarm prov på dig. Är man glutenintolerant är man ofta känslig mot stora mängder laktos med.


    En annan sak det skulle kunna vara är IBS. Är inte så insatt i hur det visar sig förutom att man är knslig för nästan all mat.

  • Äldre 21 Jan 20:51
    #10

    Jo och att man tappar vikt är inte heller säkert då jag inte gjorde det utan tvärt om. Jag hade vitamin och järnbrist men vikten ökade. Glutenintolerans kan visa sig på flera olika sätt. Det är väldigt individuellt. Mycket beror det på hur länge man går innan man får en diagnos.

  • Äldre 21 Jan 21:52
    #12

    Det trodde de med senast jag var där men det är jag inte. jag har inga antikroppar för det. Utan det har blivit så här efter jag i unga år slarvade med att hålla mig helt glutenfri. Min far reagerar lika snabbt men då kommer det från det andra hållet så att säga.

  • Äldre 22 Jan 11:11
    #17

    Ja det är ju alltid svårt att få en diagnos via nätet så att säga så du gör helt rätt i att uppsöka läkare. Stå på dig. Alldeles för många går med obehandlade magproblem som stör vardagen.

    Som åvanstående skrev så ska du inte börja äta glutenfrikost själv då det kan bli svårt att se om du har celiaki. Eftersom tarmen läker efter några veckor om man är intollernt.

    Om man får acne vet jag inte men min farmor som är glutenintolerant 84år får plitor i ansiktet som liknar acne när hon har kommit i kontakt med gluten. Så det kan nog stämma. Man kan även få sår och torra fläckar runt mun,näsa och i armveck.

Svar på tråden Tecken på glutenallergi?