• solstugan

    Hur får jag kattfan att sluta kissa inne?

    Vi har tre katter och en av dessa tre (har en misstänkt) kissar inne. Jag har städat ur tvättstugan och stänger in där så dit in kommer inte katterna mer (tvätten kissades på ofta). Nu kissas det istället på köksbänken, där brödet ligger och där vi har vå enda arbetsyta. Men hur ska jag göra för att få bort detta beteende?
    Jag har en kompis som tar hand om katten (inte avlivar utan de bor på landet och har bondgård) om katten inte slutar kissa inne. Men jag vill ju vara säker på att det är denna katten innan jag låter henne flytta. Jag funderade på att ställa brickor över hela arbetsbänken med smaksatt vatten så blir det som en liten chok när katten hoppas upp nästa gång (alltid nattetid när vi sover) och så borde vi ju märka vem det är då. Eller jag vet inte.. Alltså vi bor på landet, de har fri tillgång att springa ut och in men så har vi låtit de ligga inne när det varit som kallast i vintras. Nu när det bara är ett par minut åker de ut så mycket som möjligt under dagen, de får komma in och äta och dricka och vila någon timme sen ut igen, men det hjälper inte. Jag blir TOKIG!!!

    Någon som har bra tips?

  • Svar på tråden Hur får jag kattfan att sluta kissa inne?
  • Sara82

    Hört ett knep att man kan lägga apelsinskal där de pissar. Går bra på vissa katter. Men då kanske de byter kisseplats istället.
    Våran katt både pissade och bajsade inne när vi hade fler katter. Och då var det ändå hennes egna kattungar, men vi skaffade yttligare en kattlåda och då blev det bättre men ännu bättre när kattungarna hade flyttat.
    Så man kan säga att det var rent protest...upplevde jag iaf.

  • Fridayyy

    Vissa katter verkar vara ensamkatter, gillar hon de andra katterna eller är det en protest mot att hon måste bo med dem?

  • vixan

    Är de steriliserade?

    Min systers katter kissade inne så hon köpte något spray på djursjukhuset. Tror det det är några hormoner. De kissar bara i lådan nu. 

  • solstugan

    Ja de är steriliserade allihop, två honor och en hane har vi. De har bott ihop i 4år och bråkar i perioder. Honan som vi misstänker (kom på Henne i tvättstugan) har alltid bott med hanen. Jag ska de om det finns sprey hos vet inne i stan. Vill ju behålla mina älskade katte :) men det funkar inte att det kissas inne. Vi har bara en låda inne, hade fler innan men då gick de aldrig på lådan utan ville ut.

  • Stealth

    Mina katter har alltid slutat efter att de fått behandling mot tex infmamation i urinblåseväggen osv.

    Vad säger veterinären?

  • semlorna

    Ta henne till veterinären och be att dom tar urinprov för att utesluta UVI och blodprov för att se hur hon mår i övrigt.

  • Busbellan

    Har precis samma problem, katten kissade i soffan och på mitt täcke.


    Köpte ett spray på djuraffären med citrondoft samt att det neutraliserar kissdoften. Var inte längesen vi provade med det, men hon har i alla fall inte kissat på de ställena sen dess. Hon avskyr lukten, vill inte vara i närheten av där vi sprayat


    Mamma till Nora, August och Ella
  • solstugan
    Stealth skrev 2011-01-23 11:13:16 följande:
    Mina katter har alltid slutat efter att de fått behandling mot tex infmamation i urinblåseväggen osv.

    Vad säger veterinären?
    vi har inte haft någon av katterna hos vet eftersom ingen av dom verkar må dåligt. men ska nog ringa dit och se vad dom har för tips och råd =)
Svar på tråden Hur får jag kattfan att sluta kissa inne?