• Anonym

    Tänker jag fel? Vill ha del i huset...

    Varför betalar du all mat?

  • Anonym

    Det är en svår situation. Jag och min man bor i bostadsrätt och han betalade kontant när vi köpte den. Vi var då sambos. Min pappa renoverade badrummen när vi flyttade in plus att vi självklart delar på hyran. Vi skrev samboavtal på att han skulle få de pengarna han lagt in (det var arvspengar och i testamentet stog att eventuell partner ej har rätt till pengarna) och att vi delar på resten, vid seperation. Nu har vi istället äkenskapsförord men med samma innebörd. Det står också inskrivet att jag har rätt att bo kvar om, gud förbjude, han skulle dö.


     


    Men i det här fallet har du ju flyttat in hos honom vilket gör det svårt. Men samtidigt måste ju du ha någon säkerhet vid eventuell separation! Och ska du dessutom ta lån för renovering så ska du ju absolut ha något för det. Men mitt tips är att gå till en advokat och diskutera hur man kan lägga upp det!

  • Anonym

    Sjukt orättvis deal enligt mig!!! Skulle varken jag eller min sambo gå med på..

  • Anonym

    Ni har barn ihop  om jag förstår saken rätt så är det inte ett "one night stand" direkt utan ni är livskamrater har jag rätt då. För i så fall är det verkligen obegripligt att han inte vill göra dig delaktig i "sitt hus". Han behöver ju inte om släppa in dig på 50 % om han nu anser att han har betalat mest på huset, men du kanske kan få ta över en del av lånet så det står på dig kan man väl tycka. Så du tex kan vara ägare till 25 % eller så.

    Jag tycker han verkar inte se er som ett team och som en familj, det känns mer som han ser dig som en inneboende. Sluta dessutom gemast att betala för all mat, inför att han ska belata för det han äter, hana gör ju så mot dig.

    Den här karln verkar vara girigheten själv. Det är inte du som är girig.

  • Anonym

    tycker detta är din o sambons diskussion o något mellan er som inte släkt osv har något med att göra

  • Anonym
    Anonym (girig?) skrev 2011-01-28 21:50:36 följande:

    Nu har vi pratat och pratat och pratat....
    Såhär kommer det bli:

    *Vi öppnar ett gemensamt konto dit bådas löner+barnbidrag kommer gå.
    Därifrån kommer ALLA kostnader dras för hushållet.
    *Gemensamt sparande
    *Vi för över en överenskommen summa var till våra personliga konton som "fickpengar" att göra vad vi vill med.
    *Kostnad för sonens kläder tas från gemensamma pengar. 
    *Vi ska ta ett nytt lån tillsammans för det som behövs för att färdigställa huset.

    Ursprungliga lånet är låst för ett antal år framöver så det kommer fortsätta stå på honom, men vi ska betala det tillsammans.
    Vi ska även skriva ett samboavtal. Om vi i framtiden skulle separera så får han lösa ut mig till samma summa som halva totala lånekostnaden (Jag skulle mao, få 650 000 kr).

    Det upplägget låter bra i mina öron, eller vad säger ni?

    (Jag har även fått löfte om bröllop inom 3 år...Solig )


    Du får betala på hans lån och som bäst får du lånet betalat om ni separerar/skiljer er? Ett bottennapp. Han har verkligen lyckats manipulera dig!
Svar på tråden Tänker jag fel? Vill ha del i huset...