Inlägg från: Froststar |Visa alla inlägg
  • Froststar

    Tänker jag fel? Vill ha del i huset...

    TS, jag kan förstå att han inte vill ha samägare på huset i.o.m. att det har varit i släkten länge och det är arvegods. Så han anser väl inte att han ska riskera betala för någonting som redan är hans genom att sedan behöva lösa ut dig.

    Att hans pappa kallar dig girig undrar jag om det kan ha att göra med att du vinklar saker till din fördel så du kanske presenterar saker på fel sätt? T.ex. så skriver du att du betalar all mat. Men sedan kommer det fram att det är inte sant. Du betalar hälften av maten, d.v.s. 2000 kronor. Sedan betalar du 2000 kronor i hyra men ni har valt att det ska in på ICA-kortet. Det är ju inte mat, det är fortfarande hyra. Så du betalar inte all mat.

    I ert ställe hade jag renoverat färdigt, själklart ska du skriva avtal om du tänkt låna pengar. Rimligt är också en viss procent ränta på lånet (man kan uppskatta hur mycket renoveringen av det som lånet är till för höjer värdet på huset och sedan räkna ut någon procent på det). När allt är klart, sälj huset och köp sedan ett annat där ni står för hälften var. Då kommer din sambo att ha sina pengar, ni går in i husköp på lika villkor och slipper problem. Om det är viktigt att huset förblir i släkten så får hans pappa köpa det.

  • Froststar

    Sedan spelar det stor roll hur länge ni varit ihop också. Är barnet ert gemensamma? Har du andra barn sedan tidigare? Har han andra barn sedan tidigare? Det är ju många saker som inte framkommer i TS så det är omöjligt att bara säga rakt upp och ner att din sambo har fel för att inte dela med sig.

Svar på tråden Tänker jag fel? Vill ha del i huset...