• Anonym (utan post)
    Äldre 1 Feb 12:40
    8157 visningar
    83 svar
    83
    8157

    hur ska vi göra med posten?

    vi bor på landet har ca 700 m till brevlådan. jag flyttade hit i höstas/vintras jag har funktionshinder som gör att jag inte kan ta mig till postlådan själv utan tex bil.
    min sambo är inte alltid hemma varje dag han jobbar borta vissa veckor m.m. så han kan inte alltid ta in posten så vi kontaktade posten för att se om man kunde få lådan flyttad närmare pga mina funktons hunder vi vet att andra fått göra detta pga funktionshinder.

    så när jag prade med posten i vår kommun så sa de att det gick lätt att flytta lådan bara jag hade ett läkar intyg. detta var lätt att fixa. när intyget var inskickad väntade jag några veckor men inget hände så ja ringde då sa samma person att intyget var tvungen att vara från disktriktsköterskan på vår vc i komunen. pga vårdvalet vi har och vad som är bäst för mig gällande vården med mina funtionshinder har jag kvar min gamla vårdcentral. detta förklarade jag. då  tvär ändrade de sig och sa att de aldrig flyttar brevlåda.

    de säger att min sambo ska ta in posten jag förklararade hur han jobbar m.m. de struntade de i. min sambo kan alltså jobba borta 1-2 veckor brevlådan är full på 2-3 dagar. då lämnar inte posten någon post utan skicka tillbaka den till avsändare och vi måste själva jaga reda på fakturor m.m då.

    så nu har jag kollat upp min sambo har ingen juridisk skyldighet att ta in min post. (givetvis gör han det när han är hemma) detta gör att när han inte är hemma får jag inte in posten (varken hans eller min)

    nån som vet vart jag kan vända mig eller vad jag sak göra?

    jag har försökt nå distrikts chefen för posten i vårt län lämnat meddelande och ringde i 2 veckor nu utan framgång.

     

  • Svar på tråden hur ska vi göra med posten?
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 13:00
    #4
    principessan skrev 2011-02-01 12:44:27 följande:
    Större brevlåda? Kanske ett alternativ...
    får inte plats där lådorna sitter och vi får inte byta ställningen :( annars ahde de varit ett bra val.
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 13:01
    #5
    YokohamaNr2 skrev 2011-02-01 12:50:47 följande:
    Kan du inte kolla med din lokala vårdcentral och se om de kan skriva ett intyg. Även om du har vården kvar  på gamla så kan du väl ändå gå till din lokala med andra ärenden?

    Annars är det väl att ligga på och försöka få tag på någon chef
    de skiver inte intyg eftersom jag inte är listad där... pratat med dem redan innan.

    det som är irriterande är att de först säger att de går enkelt att fixa bara jag får ett intyg sedan när intyget kom så ändrar de sig och bökar.
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 13:07
    #7
    Anonym skrev 2011-02-01 12:51:12 följande:
    Det krävs att samtliga i hushållet är i behov av tjänsten för att man ska få den. Ni kan väl anmäla de flesta räkningarna till autogiro samt e-faktura och skaffa en pstbox istället?
    det som gör mig irriterade är att det inte kunde säga det direkt. när jag ringde om de första gången i samband med flytten. utan först skulle de ha intyg när intyget kom så skulle nån annan skriva intyget och när de insåg att de intyg jag skickat visst är gillitg då ändrade sig helt och sa att de inte gör så här.
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 13:10
    #8
    Bordeaux skrev 2011-02-01 13:04:05 följande:
    Har du ingen snäll granne i närheten som kan hjälpa till?
    grannar ja.. snälla njää... inga men beblandar sig med i onädan
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 16:31
    #11
    Mundt skrev 2011-02-01 14:20:03 följande:
    Har du lantbrevbärare? du kan beställa att lantbrevbäraren kör ut din post, i alla fall har jag förstått det så på postens hemsida om det: www.posten.se/lbb/jsp/lbb_do.jsp

    Annars kan man lagra posten och hämta den när man har möjlighet.

    Jag tycker posten verkligen uppför sig dumt, ring till en tidning och se om dom vill skriva om det! Posten är ju trots allt ett företag som utför en tjänst och när dom inte vill gå en till mötes, när det finns möjlighet, så får dom allt tåla att man hänger ut dom i pressen.
    ska kolla din länk. i dag ringde en chef upp mig som jag sökt på posten. de var fel kvinna jag sökt men hon skulle vidare befora och samman koppla mig med rätt person. får se hur de går där. annars blir det tidningen. sk aläsa din länk vid tillfälle.
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 16:32
    #12
    Lönnsirap skrev 2011-02-01 15:01:35 följande:
    Jag tycker att du skall ansöka om bostöd/hemtjänst för att få din post! Om inte annat kan socialen/kommunen hjälpa dig med att förhandla med posten när du ansöker.
    får inte hemtjänst för detta. pga att de anser att min sambo ska ta in posten möjligtvis när han är borta längre perisoder  men detta vet inte alltid sambon i så kång för väg och hemtjänsten vill ha god tid att planera...
    tack ändå för tipset
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 20:08
    #15
    Anonym skrev 2011-02-01 19:14:57 följande:

    Håller med en person ovan som skrav att du kanske kan kontakta tidingen? Då kan de få fart på saker.

    Testa om inget annat hjälper. Försök få så många räkningar som möjligt på e-faktura. Alla räkningar går ju inte (vi kan inte välja det då det gäller T3, dom skickar bara ut pappersfakturor) men många kanske du kan ändra?


     


    Lycka till


    nu är det ju inte bara räkningar som kommer med posten. räkningar är viktigast och vi har ju de vi kan på e faktura tycker dock personligen är det är mest jobbigt med e faktura då det är jag som sköter större delen av att betala räkningar och de flesta fakturor står i sambons namn. som el m.m. så är de lättare att få dessa på papper annars måste jag in i hans internet bank när de ska betalas m.m. men vissa har vi det är ju även vanliga post som posten skicka tillbaka till avsändare om plats i lådan ej finns och alla privata brev har ju inte avsändare då slängs de efter att ha lagrats en tid.

    tidningen har jag funderat på om det inte blir bättre nu. när jag ska bli kontaktad av rätt person.
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 1 Feb 20:10
    #16
    morochmer skrev 2011-02-01 19:46:29 följande:
    Men sitter du själv "strandad" i huset 1-2 veckor i streck då din sambo är borta? kommer du inte därifrån och ingen till dig?
    strandad skulle jag inte kalla de är en hemma människa som inte är ute och ränner så mycket. vill jag ta mig iväg gör jag detta med lite planering.
    ha rflyttat hit nyss så har inte nå speciella vänner som hälsar på mig så heller nån kompis från stället jag bodde på innan kan komma över nån helg eller så ibland.
  • Anonym (utan post) Trådstartaren
    Äldre 2 Feb 10:54
    #23
    morochmer skrev 2011-02-01 20:43:50 följande:
    kan du inte då få in posten med lite planering? du borde för din egen hälsa komma ut ut huset på dagarna. har du ingen rullstol eller annat hjälpmedel? bil som du kan använda?
    hur tänker du att man ska planera då? berätta gärna? :) alla tips är välkomna.
    jag kommer ut ur huset är ute på gården i den mån jag orkar m.m men kan inte ta mig till postlådan själv.
    bil har vi när sambon är hemma lånar ibland de veckor han är borta om man måste iväg på något men även det är en kostnad och att låna bil för att köra 700x2 för att hämta posten en gång om dagen ja du kanske själv ser hur de låter :P

    sedan är det inte alltid vi kan låna någon bil en hel vecka heller.
Svar på tråden hur ska vi göra med posten?