• sirisdotter

    hur ska vi göra med posten?

    Maskot skrev 2011-02-02 11:12:21 följande:
    Jag är ganska säker på att det är en ekonomisk fråga även för posten. Att åka den extra svängen till bara din brevlåda varje dag är naturligtvis ganska stora kostnader.
    Skulle det vara möjligt för dig att skaffa en moped/ åkgräsklippare eller annat eklare fordon för att ta dig? Så har min svärfar löst sitt problem att frakta sig de "lite längre" avstånfen som han inte annars skulle klara.
    Är alla i hushållet funktionshindrade lär staten ersätta posten för utökad service i lantbrevbärarområde,   enligt hemsidan.   Inte tillämpligt i detta fall,  tydligen,
  • sirisdotter
    Anonym skrev 2011-02-02 11:38:23 följande:
    www.blocket.se/hela_sverige?q=&cg=1020&w=3&st...

    Ni behöver ju inte en jätteavancerad bil när den är till för att åka 700 meter till brevlådan... finns massa billiga!
    Snälla du,  ett bilinnehav kostar massor,  hur billig bil man än har!   (skatt,  försäkring,  bilbesiktning,  drivmedel).
  • sirisdotter
    Anonym (utan post) skrev 2011-02-02 14:41:37 följande:
    vart kan man läsa detta`??? länk??
    Har inte fått kläm på hur man länkar,   hoppas du kan söka fram pts.se.    Där hittar man "Posttjänst  för äldre och personer med funktionshinder boende i glesbygd".

    "ALLA  i hushållet måste  vara  minst 80 år eller har en funktionsnedsättning"

    Försöker hjälpa en anhörig,   försökte ringa de telefonnummer jag hittade på hemsidan,  fick rådet att i st maila.  Fick snabbt mailsvar från den person som står som ansvarig på hemsidan.   Först blev det missförstånd,  de trodde problemet gällde att betala räkningar/ta ut kontanter.   Fick sedan direkttelefonnummer till chefen för posten i den kommun det gäller.   I vår första telefonkontakt lät vederbörande positiv till att sätta upp tillfällig brevlåda vid tomtgränsen,   OM  användbart läkarintyg kommer och om vägen är plogad/farbar.
  • sirisdotter
    Anonym (utan post) skrev 2011-02-02 14:59:52 följande:
    du går in på sidan där du ser texten sedan kopierar du allt som står i adress fältet och klistrar in här
    Tack - och det var länge sedan jag gick kurs för att lära mig att kopiera och klistra.   Använder det inte till vardags, tyvärr.

    Du kan inboxa mig om du vill,   med din mailadress,  så kan jag vidarebefodra svaret jag fått från jurist på Posten AB.
Svar på tråden hur ska vi göra med posten?