• Anonym

    dör magsjuke bakterier om man dricker 70 gradigt vatten?

    Har ju läst att de dör om man tvättar i 70 grader, kan man ta död på dem i magen då om man dricker så varmt vatten? Jag antar att det inte funkar så för det känns ju hel galet. Men det hade varit bra.

  • Svar på tråden dör magsjuke bakterier om man dricker 70 gradigt vatten?
  • Anonym

    Aldrig hört talas om. Däremot har jag hört att man ska svälja några hela vitpepparkorn per dag för att slippa magsjuka.

  • Anonym

    Jag skulle nog klara att dricka så varmt, fast funkar det inte gör jag ju det inte.

  • Anonym

    Jag dricker ju varm choklad som kokat, typ 5 min senare. Borde väl kunna vara 70 grader då?

  • Anonym

    Men även om man kan smutta i sig 70 gradit vatten så är ju inte vattnet 70 grader när det kommer ner i magen. Och även om det var fortfarande skulle vara 70 grader när de kommer ner så hinner det svalna fort innan nästa smutt och nästa kommer så det blir ju aldrig så att magen fylls med 70 gradit vatten. Det skulle kännas....

  • Anonym

    Fast magsjuka orsakas oftast av en virusinfektion som i sin tur skadar cellerna i tunntarmen vilket gör att man kräks och skiter. Så att koka magen hjälper liksom inte.

  • Anonym
    mylife skrev 2011-02-05 14:39:36 följande:
    Lol, magBAKTERIE.
    Olika magsjukor orsakas av olika saker. Vissa av virus och andra av bakterier.
  • Anonym
    Anonym (svarta petra) skrev 2011-02-05 20:28:48 följande:
    För att det är fruktansvärt.
    Jag kan lätt komma på ungefär 300 saker som är värre, farligare, otrevligare och mer fruktansvärda än magsjuka.
  • Anonym
    CoolJen skrev 2011-02-06 10:05:41 följande:
    Jag äter inte vitpeppar korn och har inte varit magsjuk sen jag arbetade på en förskola 2004....så min egen 'studie' om att inte äta vitpeppar borde även den stämma
    Jag har aldrig ätit vitpepparkorn (och har aldrig ägt en flaska klorin) och senaste gången jag var magsjuk var typ 1996. Innan dess var jag magsjuk en gång 1987.
  • Anonym

    Nu tycker jag ni är ute och cyklar.
    Te och Kaffe "bör" och ska serveras vid en temp på 75-80 grader. Och visst kan man smutta utan att man blir flådd.
    Per 30 sekunder svalnar det ungefär 5-10 grader. 

    Kokpunkten på exempelvis soppa är ju ändå 100grader och det har man ju också smakat på..

    Däremot behöver man nog dricka ganska mycket av det heta för att det ska ha någon effekt då det säkerligen svalnar på vägen ner till magsäcken ..och det däremot- det är nog inte hälsosamt!

    Däremot finns det, enligt forskning, visst en del saker man kan göra för att inte kräkas vid magsjuka.

    Man har hittat detta:

    http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/svensk-upptackt-kan-stoppa-dodlig-kraksjuka?rm=print
             

Svar på tråden dör magsjuke bakterier om man dricker 70 gradigt vatten?