Inlägg från: Linaslus |Visa alla inlägg
  • Linaslus

    Reumatism + Kortison

    Jag har ätit prednisolon för min RA i snart 6 år då inget annat hjälp, (förutom injektioner, men dom har bara hjälpt på kort sikt) Har inte märkt några biverkningar eller nått av dom. Blev gravid första gången i slutet på 2008 och åt då prednisolon, men märkte snabbt att min RA blev så mycket bättre av graviditeten att jag två mån in i grav kunde sluta med tabletterna helt. Fick sedan börja igen efter förlossningen och åt dom när jag amma vilket inte skulle vara någon fara.
    Nu är jag gravid med barn nummer två och lika som förra gången blev min RA vilande så fort jag vart gravid. Dock åt jag prednisolonen längre denna gång då dom hjälpte grymt mycket mot mitt illamående.

  • Linaslus

    Jag har provat 4 olika tabletter, kommer tyvärr inte ihåg vilka just nu.
    Började med 10mg prednisolon och åt det ganska länge sen gjorde jag en lååång nedtrappning på en mån till 5 mg. Å nu under graviditeten behöver jag som sagt inget alls. Men antar att det blir som förra gången då började jag känna av lederna redan några dagar efter förlossningen. Två mån efter förlossningen fick jag oxå återkommande inflammation i knät och va tvungen att tappa vatten och få injektioner 3ggr innan prednisolonen höll chakt på det igen.

    Min läkare sa att prednisolon va det bästa att äta både under graviditet och amning!

Svar på tråden Reumatism + Kortison