• frökenRizzla

    Hur gamla är ni som lyckats? Hur gamla är era män?

    Jag är 39 och försöker bli gravid, blir snart 40. Min man är 48, och blir 49 i år. Kanske är vi för gamla? Alla andra har redan barn... 

    Hur gamla är ni och era män? Blir det någonsin för sent? Skulle behöva höra positiva berättelser om något "äldre" par som fått barn! Får bara höra av omgivningen att han är för gammal.... Blir så ledsen... Rynkar på näsan 

    Jag VILL så gärna ha ett barn!!! Gråter

  • Svar på tråden Hur gamla är ni som lyckats? Hur gamla är era män?
  • kirsikka

    Jag fick mitt första vid 39, andra 42, nu är jag 45 och har inte gett upp hoppet än. Min man är visserligen 5 år yngre än jag. Det finns alltid folk med massa åsikter som vill tycka om andras liv, men det är ni som bestämmer. Strunta i dem! Viktigaste är att man vet själv att man vill ha ett barn. Mitt tips är att sluta dricka alkohol, käka vitaminer och Apiforce och tajma rätt. Funkade för mig i alla fall.
     

  • Meddelande borttaget
  • ninnie65

    Jag har inte läst tidigare trådar, läste bara de senaste inläggen. Jag har läst någon rapport om att barn som blir till genom provrörsbefruktning riskerar att i sin tur ha svårt att få biologiska barn. Det var några läkare som arbetar med just provrör som uttalade sig. Man hade visst sett detta resultat på redan vuxna provrörsbarn.

    Vi försökte tre gånger med provrör som misslyckades, gjorde en ÄD och fick en son 09 och tro det eller ej så fick vi en bio-dotter nu i år. Jag kan fortfarande inte tro att det kunde hända, att bli naturligt gravid och lyckas vid 45 års ålder! Så jag hoppas alla som försöker här ska ha lite hopp kvar. Det kan ju som sagt gå!

  • Lenafena

    Missfall vid 38, 41, 41.5 och ett misslyckat ivf vid nästan 42. Nu spontant gravid vid 42 med 45-årig man :)  Det blir första barnet om allt går väl.

  • Wynn88
    Min moster var 37 och 39 när hon fick sina sista barn. (Hade en 10-åring sen innan). Helt på naturlig väg, inga missfall och det tog sig på (nästan) första försöket.

    En kollega till min mamma, var 43 när hon fick sitt första (och enda) barn. Också på naturlig väg, först efter flera års försök dock (och flera missfall).

    Det blir svårare ju äldre man blir, men visst GÅR det!  
  • timmy97

    Första barnet vid 39 andra vid 41. Mannen är dock tio år yngre, men vi planerar en trea nu.
    Har inte haft svårt att bli gravid hittills, men vem vet om det går igen.

  • ulfina

    En kvlinnlig vän till mig längtade efter barn i många år, med en man hon levde med då. Han hade ett barn innan och hon också. Men dom fick inga gemensamma trots 10 års försök. Sedan mötte hon en ny man vid 45 års ålder och var övertygad om att hon inte behövde skydd längre. Hon blev gravid två gånger inom ett år. Första gången fick hon missfall. Några veckor innan hon var 47 visade stickan + igen!

Svar på tråden Hur gamla är ni som lyckats? Hur gamla är era män?