• BeaBee
    Äldre 9 Feb 10:14
    10745 visningar
    8 svar
    8
    10745

    Är det värt att ta studielån???

    Att låna till studier är inte som att skuldsätta sig för konsumtion. Jag tycker dock att man ska vara restriktiv i valet av utbildning som man lånar pengar för så att det verkligen finns en arbetsmarknad. Anledningen till att jag skriver så är för att jag själv sitter med studielån runt 200 000 kr nu och jag kommer inte dit jag vill på den utbildningen utan måste plugga ett år till vilket inte är katastrofalt förstås men jag har en sambo som har en familj som är extremt emot studielån så nu gäller det att övertyga dessa om att det är en bra idé att studera vidare.

    Vidareutbildningen som jag behöver finns både i gratisalternativ och ett svindyrt, för de i min omgivning är det självklart att jag ska välja gratisalternativet men jag anser att jag vill studera på berghs eftersom det väger absolut tyngst i CV:t och eftersom det är lättare att ha jobb med den i ryggen. Jag har nu i ett års tid försökt söka jobb med en utbildning som är okänd hos arbetsgivarna och det är inte alls lätt kan jag säga, speciellt när jag känner att mina kunskaper brister på vissa områden. Allt som allt så hamnar jag med studielån på 390 000 och det tycker jag är helt klart värt det för att uppfylla min dröm.

    Oj nu blev det lite långt här. Men som Kitsune säger så är 3 555 kr/kvartalet inte alls mycket om man har ett jobb man trivs med.

    Jag ser inte studielån som att jag är skuldsatt utan jag ser det som något naturligt som jag ska räkna med att betala varje månad när jag studerat klart. Men billån för att köpa en flashigare bil än man redan har är jag mot osv.

Svar på tråden Är det värt att ta studielån???