• 08a

    Är det värt att ta studielån???

    Hej!
    Ska fösöka förklara mina tankar lite kort :)

    Jag går första terminen på ett 3,5 års program. Har alltid tyckt att det är skönt om man slipper ta lån så länge man klarar sig utan, för att slippa onödiga skulder.
    Jag får idag studiebidraget och jag jobbar extra, men nu har jag förlorat ungefär hälften av mina extrajobbs timmar. (var bara anställd för ett vik, sa upp det när jag började plugga och fick lite extra timmar som nu minskats en hel del.)
    Min man har egen firma, går just nu som inhyrd hos sin gamla arbetsgivare som är jätte nöjda med honom så det känns ganska tryggt men det kan ju alltid bli dåliga tuder och så.
    Vi klarar oss på hans lön, mitt studiebidrag och min lilla lön. Men visst blir det tajt!
    Mina funderingar är nu att min man, som för övrigt stöttar mig i mitt plugg, får ju stå för det mesta ekonomiskt. Och visst han tycker det är ok även om han tycker det är trist ibland för han jobbar och jobbar men när lönen kommer så eftersom inte jag drar in så mycket och vi försöker dela lika på pengarna så blir det inte så mycket kvar till honom av det han tjänat in.
    Och jag tycker det är både trist och lite orättvist att behöva "leva på " honom.
    Men samtidigt så klarar vi ju oss på de pengar vi får in idag så att lånet skulle ju egentligen bara bli mer rena "nöjes" pengar. Fast å andra sidan skulle vi kanske må lite bättre båda två av att inte behöva oroa oss över pengasituationen, och jag skulle må bättre av att kunna bidra lite mer till hushållsekonomin...

    Men är det värt att sätta sig i skuld??
    Känns det jobbigt att sedan börja betala av skulden? Har fösrtått att det är en ganska liten summa varje månad man betalar men om man vill kan man väl betala mer och få bort skulden snabbare sen när man får jobb eller?
    Hur har ni resonerat när ni tagit lånet? Jag förstår ju att vissa behöver det för att klara av sin ekonomi och då är det ju en självklarhet att välja att låna!

    Hoppas på lite erfarenheter som kan reda upp mitt dilemma!

  • Svar på tråden Är det värt att ta studielån???
  • 08a

    Tack så mycket för era svar!!! så skönt ibland att få lite perspektiv på sina egna tankar och höra andras.

    Funderar lite på att testa ta lån ett år och se hur det känns, eller kanske inte ta 100% eller nåt. Som ni säger så behöver man ju inte ta för hela studietiden om man inte vill.

    funderar vidare lite så får vi se.

    Tack igen för era svar!

Svar på tråden Är det värt att ta studielån???