Inlägg från: cockaby |Visa alla inlägg
  • cockaby

    Vad behöver man till nyfödd?

    Ett bra tips är att titta och fundera på vad ni behöver i god tid, men vänta med att köpa det. Man vet aldrig vem som hör av sig och frågar om man vill ha bebissaker. Själv fick jag överraskande ett sms från min chef en kväll om jag ville ha deras spjälsäng. Och kläder får man en hel del från alla möjliga släkter och bekanta så köp inte för mycket. Här växtes 50 ut på mindre än en vecka och i början hade vi alltid bara en body på och sen en filt i början. Tror inte att en bebis i juli vill ha mycket mer på sig så det går inte åt så mycket kläder per dag.

    Och som en kollega sa till mig, egentligen behöver man bara ha ett babyskydd till bilen så man kommer hem, allt annat löser sig. Och egentligen babyskyddet också, pappan kan åka iväg och köpa när man är på BB.

    Men glöm inte dig själv. Se till att ha några amningstoppar och nån amningsbehå. Köp en amningsbehå som är mjuk och flexibel i storleken och kanske i största laget. Man vet inte hur mycket brösten växer och skulle behån vara för stor så kan du alltid använda den på nätterna i fall du läcker en del under nattamningen. Själv trycker jag iofs bara dit en av ikeas tvättlappar men de trillar av och i bland blir de mer än lovligt blöta.

Svar på tråden Vad behöver man till nyfödd?