Inlägg från: Lilla Lime |Visa alla inlägg
  • Lilla Lime

    Hur många är det som förlorar flera barn?

    vi förlorade första barnet pga hjärtfel som upptäcktes försent. hon föddes stilla i v37. blev gravid igen men min kropp strulade till det den gången o hinnorna sprack i v19. vi valde att avbryta då vattnet rann rakt ut o vi kände oss maktlösa.

    tror att riskerna är större om det är nåt genetiskt som gör det hela. våra två änglar är helt olika händelser bakom. sånt som kan hända vem som helst o bara extrem otur att vi drabbades av båda.

    jag vet några till som förlorat mer än ett barn, men det  är över lag antingen genetiskt eller olika former av otur. de flesta får ju sån hjälp vid kommande graviditeter att det inte händer igen. vissa drabbas hårdare än andra bara. vi har trots detta inte gett upp hoppet eftersom det är så olika händelser.

  • Lilla Lime

    du kan antagligen få så många undersökningar du vill. men de kan va lite snåla till en början. men be om extra kontroller om du känner att du behöver det. o om din bm inte lyssnar på din oro eller vill ge dig mer så kan du alltid byta bm.
    i vissa landsting kan man gå hos bara spec-mvc. här får man gå på vanliga mvc och spec parallellt så vi har valt att bara gå hos vanliga mvc då vi hittat en helt underbar bm där. sen har vi gjort flera extra undersökningar på sjukhuset.

    det tidigaste som på många håll ingår i de vanliga kontrollerna är kub/nupp-test. vi har gått bara för att se bebisen leva eftersom det görs ett ul. sen har vi haft  rul, sen ett hjärtscreening ul. o sen har vi haft två ul till o kommer ha minst ett till innan förlossning. (är i v34).

    det finns ju inga garantier för nåt men tala om din oro för läkare o bm så stödjer de dej så bra de kan. inga kontroller är ju helt 100 men alla tillsammans kan ju ändå ge en ganska klar bild.

    angående förlossningen så skulle jag rekomendera aurora, eller om ni har nåt liknande i ert landsting. för jag känner som du med ks. men samtidigt har jag hört hört alla fördelar o nackdelar med båda å då lutar det ändå åt vaginalt. men jag har inte bestämt än. här är de kritiska till att hjälpa igång förlossning för tidigt. så allra tidigast är i v38+0 men det beror på om bebisen är mogen. de flesta landsting är lite emot att starta nåt tidigare för bebisen inte är mogen. särskilt ks verkar de vilja vänta lite mer med än igångsättning.
    jag säger detta för att du ska kunna ställa in dej på det redan. bm o läkare brukar tycka att man kan vänta till efter v25 innan man börjar prata om det alls.

    fråga gärna om du har mer undringar.

Svar på tråden Hur många är det som förlorar flera barn?