• Anonym (arg mamma)

    fel av dagis

    ida ringde dagis och ville att jag skulle komma dit och prata med dom, när jag kommer dit så säger fröknarna att min dotter (3,5 år) har slagit och sparkat två pojkar (5 år).  dom undrar vart hon lärt sig detta, då frågarna jag om dom vet varför hon slog dessa pojkar och då kommer hela historien fram, det visar sig att dessa pojkar har dragit ner byxorna på min tjej och försökt trycka in en penna i henne och att hon då slagit och sparkat dom för att komma loss och vad gör då dessa idioter till fröknar, jo dom skäller på min dotter, hur dumma i huvet får man lov att vara egentligen. när jag kom dit så var min dotter jätte ledsen och helt i upplösningstillstånd... jag blir så jäklar förbannad, hur kan man agera som fröknarna gjorde.. jag är jätte glad att min dotter sa ifrån och kämpade emot för sånt beteende som pojkarna visade 'är fan inte okej...

    undrar nu hur andra skulle ha gjort i mitt läge,, hade ni tyckt som jag att pojkarna ska bestraffas eller som fröknarna att det var min dotter som gjorde fel???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 13:13
    hej,, tänkte bara ge en liten uppdatering, har varit samtal fram och tillbaka dessa dagar, känns som att jag ständigt sitter i telefon just nu,, känns att det är en lång resa man gett sig in på men det är det värt för att barn inte ska fara illa. kommer inte att skriva så mycket här för har för mycket annat att fokusera, men jag kommer att uppdatera så fort jag får tid, tack alla som visat ett enormt stöd, känns skönt att veta att det finns människor som er.

  • Svar på tråden fel av dagis
  • Anonym

    Blir helt häpen att sådant beteende förekommer hos pedagoger i Sverige på 2000-talet!
    Det är väl en j*la skillnad på att vara nyfiken och att betå sexuella övergrepp, eller? Din dotter visade ju fantastiskt mod som slog ifrån, vad hade pedagogerna gjort om pojkarna hade lyckats och slitit sönder din dotters underliv med en penna? Hade de tagit ansvar för det då? Nej, fy f*n säger jag bara!!!

    (Jag utsattes själv för liknande saker under en lång period när jag gick i mellanstadiet, och det har jag verkligen inte kommit över ännu. Rektorn och lärararna fokuserade mest på att jag hade börjat skolka och inte ville äta eller gå till skolan, men pojkarna som gjorde detta mot mig i flera månader fick mest lite "reprimand" och ombads mycket vänligt att lägga av.)

    Det är dagispersonalens förban*ade skyldighet att ta itu med detta snarast!!!

    Styrkekramar till dig och din dotter

  • morochmer
    viseversa skrev 2011-02-15 08:17:21 följande:
    Ja polisanmäla är vad du ska göra ts. Detta ÄR försök till våldtäckt och det ska anmälas illa kvikt. 
    Nej, ete tror jag inte. Jag är tveksam till att 5-åringarna försökte sig på en för dem sexuell handling.
    Men det måste utredas och pojkarna behöver få hjälp. Dert kan ligga mycket mer bakom. Och PEDAGOGERNA (kan vi kalla dem för det?) behöver väldigt mycket hjälp.
    Vad gör du nu ts?
  • viseversa
    morochmer skrev 2011-02-15 08:22:58 följande:
    Nej, ete tror jag inte. Jag är tveksam till att 5-åringarna försökte sig på en för dem sexuell handling.
    Men det måste utredas och pojkarna behöver få hjälp. Dert kan ligga mycket mer bakom. Och PEDAGOGERNA (kan vi kalla dem för det?) behöver väldigt mycket hjälp.
    Vad gör du nu ts?
    JAG hade anmält det om det var mitt barn som blev våldtagen eller om någon/några försökt våldta henne!. Skiter i om dom inte menade det. Dom ska fan få veta vad som händer om man ger sig på andra. Konsekvenser kallas det för!

    Man uppfostrar sina barn till rätt och fel och normalt funtade ungar vet att man inte gör detta. Jag hade anmält till polisen och krävt att ungarna och deras föräldrar fick veta exakt vad detta kan ge för konsekvenser.

    Samt att den korkade personalen får veta att dom agerat helt galet och enligt mig borde dom inte få behålla sina jobb alls. Sen hade jag bytt förskola för alltid för jag vill inte ha mina döttrar på en förskola som stryker förövare medhårs och lär småflickor att dom inte har ett val att bestämma över sin EGNA kropp eller ens försvara sig när dom nästan blir våldtagna!!!
  • lightfish

    TS, bra att du ska träffa rektorn idag; har du någon möjlighet att ta med dig en annan vuxen? Jag hoppas din dotter är hemma och får massor av närhet samt lugn oh ro.

  • Anonym

    Åhh så arg jag hade blivit om det hade varit min dottern , självklart gjorde hon helt rätt i som försvarade sig och pojkarna måste ju få veta att dom har gjort JÄTTE fel !!!!

    Förvisso hör det till att vara nyfikna på de olika könsorganen när man är liten , men frågan är VART pojkarna lär sig att det ska in något där nere på flickorna ? För den vetskapen kommer knappast som en klar blixt från himelen .

    Uch så arg så jag nästan skakar av frustation , ta en disskution du med fröknarna på dagis och funkar inte det så försök med rektorn , detta ska verkligen inte tas på lugnastesätt . 

  • mer grubbel

    Vad i HELVETE!!!

    DIn dotter gjorde helt rätt!
    "Pedagogerna" gjorde helt fel! Fy fan...
    Och pojkarna behöver nog hjälp, man kan bara hoppas att de inte blir utsatta för liknande saker utanför fsk. 

  • Anonym

    Duktig tjej du har. Jag hoppas du förklarar för henne att hon gjorde helt rätt och att det var pojkarna som gjorde FEL. Ring rektorn nu, om rektorn reagerar likadant som personalen hade jag tagit dottern därifrån på en gång!!

  • Anonym (Övergrepp?)

    Min första tanke är varifrån pojkarna fått iden att trycka in en penna i din dotters underliv? Är det någon som har tryckt in något i pojkarnas underliv, eller har de varit ute för någon annan form av övergrepp själva?

    Jag skulle ringa Socialtjänsten och ta upp detta, alternativt göra en orosanmälan till dem, för pojkarnas skull. De kan inte må bra, det är deras beteende ett tydligt tecken på. Och har de inte varit utsatta för något, så kan ett ingripande ändå hjälpe föräldrarna att förstå att pojkarna behöver stöd för att förstå varför man inte gör så, vare sig man är fem eller femtio.

  • Anonym

    Jag har bara läst TS och sista sidan, men min spontana tanke är att det är precis den här typen av fall som SKA anmälas till soc. Både din dotter och pojkarna behöver få prata med välutbildade barnpsykologer, och personligen tycker jag att någon ska ta en titt på förskolans rutiner och utbildning av personal.

    Nu vet vi inte exakt vad som hände - jag gissar att pedagogerna missade upptakten till det hela - men det är helt klart så att någonting har gått fel i pedagogernas hantering av situationen. Även här tror jag att en barnpsykolog är bäst på att försöka utröna vad som hände och varför, och sedan kan komma med förslag på hur man går vidare.

Svar på tråden fel av dagis