• Anonym (arg mamma)

    fel av dagis

    ida ringde dagis och ville att jag skulle komma dit och prata med dom, när jag kommer dit så säger fröknarna att min dotter (3,5 år) har slagit och sparkat två pojkar (5 år).  dom undrar vart hon lärt sig detta, då frågarna jag om dom vet varför hon slog dessa pojkar och då kommer hela historien fram, det visar sig att dessa pojkar har dragit ner byxorna på min tjej och försökt trycka in en penna i henne och att hon då slagit och sparkat dom för att komma loss och vad gör då dessa idioter till fröknar, jo dom skäller på min dotter, hur dumma i huvet får man lov att vara egentligen. när jag kom dit så var min dotter jätte ledsen och helt i upplösningstillstånd... jag blir så jäklar förbannad, hur kan man agera som fröknarna gjorde.. jag är jätte glad att min dotter sa ifrån och kämpade emot för sånt beteende som pojkarna visade 'är fan inte okej...

    undrar nu hur andra skulle ha gjort i mitt läge,, hade ni tyckt som jag att pojkarna ska bestraffas eller som fröknarna att det var min dotter som gjorde fel???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 13:13
    hej,, tänkte bara ge en liten uppdatering, har varit samtal fram och tillbaka dessa dagar, känns som att jag ständigt sitter i telefon just nu,, känns att det är en lång resa man gett sig in på men det är det värt för att barn inte ska fara illa. kommer inte att skriva så mycket här för har för mycket annat att fokusera, men jag kommer att uppdatera så fort jag får tid, tack alla som visat ett enormt stöd, känns skönt att veta att det finns människor som er.

  • Svar på tråden fel av dagis
  • Mirva
    Anonym (Förskollärare) skrev 2011-02-14 22:49:59 följande:
    Herregud, vilka idioter till förskollärare!

    Jag tycker du har gjort helt rätt som kontaktat rektor och även att din lilla tjej var väldigt duktig och modig som vågade stå på sig när hon blev utsatt för övergrepp.

    Personalen på förskolan kan ju inte vara riktigt kloka om de anser att vissa barn ska få kränka andra barn på det här viset. När du pratar med rektorn och även med personalen om detta kan du upplysa dem om att de enligt skollagen är skyldiga att motverka alla former av kränkande behandling på förskolan och om de inte visste detta så finns det ett antal olika lagar och konventioner som beskriver dettta väldigt noggrant.

    "Skyldighet att utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling

    10 § Om huvudmannen eller personalen får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten, är huvudmannen skyldig att utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Lag (2008:571)."

    (Ur skollagen kap. 14 a, www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&...:1100&rm=1985&bet=1985:1100)


  • alltfördig

    MEn gud nu blir man ju orolig, vad fan tänker pedagogerna på, tänk om de varit en vuxen som gjort så mot henne, du verkar som en underbar mamma som visar henne att hon gjorde rätt. underlivet är privat även för nyfikna små pojkar.. blir så arg. 

    hoppas flickan mår bättre, byt dagis eller iaf avd. skulle inte vilja ha min dotter bland dem idioterna.

     

  • Laura03

    Sorgligt att man inte tror den som blivit utsatt! Som någon tidigare sa så kanske nån av pojkarna blivit utsatta för något och projicerat detta vidare. Ett rop på hjälp. Eller så har någon förklarat att flickor har ett hål där man stoppar in snoppen och de ville testa med en penna

  • Pussakaninen
    Anonym (?) skrev 2011-02-14 23:51:34 följande:
    men nu är det så att vi struntar i vad du tror eller inte. om du inte gör det varför kommenterar du ens? 
    Detta är en öppen tråd. Jag ville säga vad jag tyckte och det jag tycker är att denna historan låter orimlig. Och vem fan är du som kan uttrycka dig för hela sveriges befolkning med "vi" ??
  • liv10

    om det är sant så blir jag totalt chockad och illamående.

    men jag måste erkänna att jag har svårt att tro på att fröknar på dagis skulle tyckt att en liten flicka skulle ställt upp på att ha fått en penna uppkörd i underlivet utan protest. isåfall är det här en historia som innehåller både sadism (från fröknarna) och ännu värre saker.....

    att två fröknar skulle skällt ut en förälder för att ens barn försvarat sig från en regelrätt våldtäkt låter lite väl absurt i mina öron.

    1. en polisanmälan skall göras
    2. föräldrar till pojkarna skall kontaktas
    3. förskolan skall anmälas och inte minst fröknarna

  • Pussakaninen
    Anonym (fy) skrev 2011-02-14 23:44:01 följande:
    Så bara för att du inte har varit med om nåt sånt så har det inte hänt? Vakna upp och inse att att det händer förskräckliga saker utanför dina skygglappar! Det är fruktansvärt att påstå att detta är ett påhitt. Hjälp TS med goda råd och stöttning i stället för det är nu hon behöver det.

    TS, det är helt rätt att gå vidare med detta. Jag är stolt över dig att du stöttar din flicka. Hon gjorde helt rätt som försvarade sig och du gör helt rätt som stöttar henne.
    Jag menade inte att bara för att jag inte har varit med om det så har det inte hänt. jag har inte blivit misshandlad, dödad, våldtagen mm. Men jag vet ändå att det förekommer.
    Dock stämmer denna historian inte in. Jag är ledsen men jag tror inte på det. Att två fröknar bara skulle stå och kolla på och sedan skälla ut tjejens föräldrar för detta. Nej. Tyvärr. Jag tror inte på det. Och jag tror inte häller att två 5 åringar skulle få för sig sånt.
  • Anonym (:S)

    Folk kan väl inte vara så dumma i huvudet så att de undrar varför hon sparkades eller slogs om de gjorde så på henne? Förklaringen kan omöjligt kommit så formulerad från fröknarna? Tycker det låter väldigt konstigt formulerat från TS, men det är inte konstigt då hon måste vara upprörd så klart. Men kom det uttryckligen från fröknarna vad som hänt så? Låter så konstigt. Menar inte att jag tror dottern hittar på det!  

  • Laura03

    Men snälla inte har väl fröknarna stått och tittat på. Antagligen har pojkarna fått ont av smällarn de fick när flickan försvarat sig och då har pojkarna tjallar till fröken att hon sparkas och slåss och flickan har berättat varför hon handlat som hon gjorde.

  • MrBlueSky

    Sätter mig in i TS's situation och känner spontant att jag hade velat ge ungarna varsin käftsmäll. Men nej, naturligtvis hade det varit helt fel och ilskan missriktad. Pedagogjävlarna borde ha varsin HÅRD käftsmäll! Alternativt hade jag frågat om de själva hade uppskattat att få en penna uppstoppad mellan benen, av random nyfiken arbetskollega.

  • MrBlueSky
    Pussakaninen skrev 2011-02-14 23:34:16 följande:
    På något sätt känns detta falskt... Varför skulle två 5åriga pojkar hålla fast en tjej och trycka in en penna i henne? Vad får dom ut över dett? Min mamma jobbar och jag har även prektiserat på en förskola i Malmös förort. Det är en utav Malmös "värsta dagis". Deras barn har bla på en "rast" kastat sten på bilarna som parkerar utanför så att x-antal fönster gått isönder. Detta är barn som springer runt ute kl 1-2 på natten med sina brödrar och antagligen får dem se en hel otäckheter.

    Dock skulle dom aldrig få för sig att sticka in en penna i någon :S
    Om detta är sant så är det förfärligt. Men tyvärr tror jag inte på historian.
    TS, ignorera denna talare.
Svar på tråden fel av dagis