• Anonym (arg mamma)

    fel av dagis

    ida ringde dagis och ville att jag skulle komma dit och prata med dom, när jag kommer dit så säger fröknarna att min dotter (3,5 år) har slagit och sparkat två pojkar (5 år).  dom undrar vart hon lärt sig detta, då frågarna jag om dom vet varför hon slog dessa pojkar och då kommer hela historien fram, det visar sig att dessa pojkar har dragit ner byxorna på min tjej och försökt trycka in en penna i henne och att hon då slagit och sparkat dom för att komma loss och vad gör då dessa idioter till fröknar, jo dom skäller på min dotter, hur dumma i huvet får man lov att vara egentligen. när jag kom dit så var min dotter jätte ledsen och helt i upplösningstillstånd... jag blir så jäklar förbannad, hur kan man agera som fröknarna gjorde.. jag är jätte glad att min dotter sa ifrån och kämpade emot för sånt beteende som pojkarna visade 'är fan inte okej...

    undrar nu hur andra skulle ha gjort i mitt läge,, hade ni tyckt som jag att pojkarna ska bestraffas eller som fröknarna att det var min dotter som gjorde fel???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 13:13
    hej,, tänkte bara ge en liten uppdatering, har varit samtal fram och tillbaka dessa dagar, känns som att jag ständigt sitter i telefon just nu,, känns att det är en lång resa man gett sig in på men det är det värt för att barn inte ska fara illa. kommer inte att skriva så mycket här för har för mycket annat att fokusera, men jag kommer att uppdatera så fort jag får tid, tack alla som visat ett enormt stöd, känns skönt att veta att det finns människor som er.

  • Svar på tråden fel av dagis
  • pingu88
    Pussakaninen skrev 2011-02-15 00:01:12 följande:
    Jag menade inte att bara för att jag inte har varit med om det så har det inte hänt. jag har inte blivit misshandlad, dödad, våldtagen mm. Men jag vet ändå att det förekommer.
    Dock stämmer denna historian inte in. Jag är ledsen men jag tror inte på det. Att två fröknar bara skulle stå och kolla på och sedan skälla ut tjejens föräldrar för detta. Nej. Tyvärr. Jag tror inte på det. Och jag tror inte häller att två 5 åringar skulle få för sig sånt.
    Du är uppenbarligen naiv. Välkommen till verkligheten! Du kanske aldrig läser tidningar? För isf hade du vetat om att det för bara några år sedan var en pojke i dagisåldern som blev dödad av några killar som var ett par år äldre. BLAND ANNAT. Vakna och sluta skriv då om du bara tänker ifrågasätta. Ts behöver folk som stöttar henne, inte folk som ifrågasätter men det kanske är svårt för somliga som dig att förstå. ADJÖ!
  • Ronjas mamma

    Hoppas verkligen det går bra imorgon. Gud så hemskt att det kan gå till så här, hoppas också din flicka blir glad för dagis igen.

  • Borttagen användare
    Pussakaninen skrev 2011-02-15 00:01:12 följande:
    Jag menade inte att bara för att jag inte har varit med om det så har det inte hänt. jag har inte blivit misshandlad, dödad, våldtagen mm. Men jag vet ändå att det förekommer.
    Dock stämmer denna historian inte in. Jag är ledsen men jag tror inte på det. Att två fröknar bara skulle stå och kolla på och sedan skälla ut tjejens föräldrar för detta. Nej. Tyvärr. Jag tror inte på det. Och jag tror inte häller att två 5 åringar skulle få för sig sånt.
    jag tycker också det låter konstigt med fröknarna, men sjuka människor finns ju överallt så man slutas ju inte förvånas. men varför tror du att två femåringar inte skulle göra något sånt?
  • astro
    Borttagen användare skrev 2011-02-15 03:27:53 följande:
    jag tycker också det låter konstigt med fröknarna, men sjuka människor finns ju överallt så man slutas ju inte förvånas. men varför tror du att två femåringar inte skulle göra något sånt?
    Barn tar efter. Samhället blir mer och mer öppet sexualiserat och barn härmar det de ser/hör.

    När jag gick i skolan förekom inte öppna tillmälen i stil med "hora", "luder" o s v - nu är det inte sällan vad killarna automatiskt kallar tjejerna. Lärarna reagerar knappt trots att det faktiskt inte bara är "fula ord" utan olagliga tillmälen.

    Att lärare i skola och fsk reagerar mer när tjejer tar till våld än när killar gör det har jag sett många, många gånger. Ett exempel i min närhet var en mellanstadietjej som blev fasthållen av tre killar. Hon bröt sig loss och i processen for en av killarna in med huvudet före i en klätterställning och fick en bula. Vad gjorde skolan? Kallade in tjejens föräldrar för att hon var våldsam. Att killarna varit tre mot en och hållit fast (något som rastvakten såg, men sket i) spelade tydligen ingen roll; däremot var det inte rimligt att tjejen försvarade sig.

    Har varit med om en liknande sak med en av mina döttrar. En kille kastade snö/isbollar på henne och när hon sa till rastvakten fick hon bara svaret "pojkar är pojkar" (detta trots att snöbollkastning är förbjudet på skolans område). Efter att förgävas ha försökt hitta någon annan vuxen som kunde ingripa gick hon till den närmaste och sa "Nu ska du veta att om du inte gör något, så slår jag killen, eftersom ni struntar i hur han gör mot mig" (ungefär). Fortfarande ingen reaktion - så hon slog till honom. Och då, vips! Skolan ringde oss föräldrar, möte genast, flickan är våldsam!
    När sedan hela historien kröp fram så backade skolan, men första reaktionen var alltså: Pojkar är pojkar, men flickor får INTE försvara sig. 

    Bara två exempel av många som sagt - så jag kan tyvärr mycket väl tänka mig att fröknarna i den här tråden reagerade som ts beskriver. Sorgligt, är vad det är! 
  • L13

    Fy fan!!!! Jvla pedagoger! O jag håller med förskolor o personal är skit idag min sonkommer ofta hem m märken efter bråk o berättar att barnen slagit o rivit o bitit honom o pedagogerna säger baea " de vill ju ha samma leksaker".......för mig är det nolltolerans på fysiskt våld mot tjej/kille ...
    Suck..en gång kom sonen hem (han är 3,var då två år o vi har bytt dagis) med halva örat SVART o säger att ett större barn slagit honom m pinne-nej han hittar på säger personalen han har bara halkar inomhus o blev inte ens ledsen......suck

    Jag skulle prata m rektorn TS!!!

  • Lavish
    Pussakaninen skrev 2011-02-14 23:34:16 följande:
    På något sätt känns detta falskt... Varför skulle två 5åriga pojkar hålla fast en tjej och trycka in en penna i henne? Vad får dom ut över dett? Min mamma jobbar och jag har även prektiserat på en förskola i Malmös förort. Det är en utav Malmös "värsta dagis". Deras barn har bla på en "rast" kastat sten på bilarna som parkerar utanför så att x-antal fönster gått isönder. Detta är barn som springer runt ute kl 1-2 på natten med sina brödrar och antagligen får dem se en hel otäckheter.

    Dock skulle dom aldrig få för sig att sticka in en penna i någon :S
    Om detta är sant så är det förfärligt. Men tyvärr tror jag inte på historian.
    Jag tycker inte alls det är speciellt konstigt faktiskt. Barn är ofta nyfikna på sånt. Jag kommer själv ihåg från dagisåldern att vissa barn kunde vara nyfikna på de andras underliv. På mitt dagis blev två barn utlurade av ett litet äldre barn (7årsåldern) i skogen utanför dagiset och han försökte stoppa in pinnar b.la mellan benen på dem.

    Att pojkarna försökte med det de gjorde är inte SÅ konstigt. Det som är helt uppåt väggarna vansinnigt är fröknarnas reaktion och sätt att hantera den händelsen. 
  • ventilera mera
    kg8 skrev 2011-02-14 16:23:52 följande:
    Jag hade bytt dagis faktiskt. Jag hade inte velat ha mina barn på ett dagis där dom har så jäkla konstig syn på sådana här saker.  "pojkar är pojkar" det var det dummaste jag hört, det skulle ge dom rätt att bete sig så illa mot tjejer då eller?
    Jag hade nog också gjort det. Har personalen en sån grundinställning så skulle inte jag ha något som helst förtroende kvar för dem, oavsett vad rektorn skulle säga under mötet eller vad följderna blir. De kanske backar när det blir diskussion om det, men vad säger de nästa gång liknande saker händer?
  • orkide78

    Ts, starkt gjort av din din tjej att försvara sig mot pojkarna!
    Prata med rektorn och ge pedagogerna en varsin käftsmäll!

Svar på tråden fel av dagis