• Äldre 16 Feb 11:49
    1895 visningar
    1 svar
    1
    1895

    Könsmärkning?

    Hejsan!


    Jag och flera med mig (2853 just nu) reagerar mot könsmärkta barnkläder som finns i många butiker. Hur ser du på detta? Varför är det så vanligt att rikta olika sorters kläder till flickor respektive pojkar? Är det rimligt?

    Vilken policy har PoP ang detta?

     


    UPPROP! Bojkotta butiker m könsmärkta barnkläder 26/2. Barnkläder efter storlek, inte kön!: www.facebook.com/
  • Svar på tråden Könsmärkning?
  • Barnkl­äderse­xperte­n Malin
    Äldre 19 Feb 14:10
    #1

    Hej.

    När Polarn o Pyret gör kläder gör vi det för barn, med en passform. Då arbetar vi efter att barn har samma kroppsform upp till 10-års ålder. När måttlistorna görs följer vi den europeiska standarden.

    Men vi har olika former på jeansmodellerna som: slim, regular och loose. Detta för att kunna tillgodose de önskemål om hur man vill kunna bära kläderna. Det krävs även olika passformar på plagg för att olika kvaliteér kräver olika beroende på att de stretchar sig mer eller mindre. Vi har även olika modeller på te x tunika, längre samt kortare.

    Polarn o Pyret gör kläder för barn på unisex där det är upp till kunden att välja vad de vill ha. I butik hänger vi våra kläder under ålder, vilket ger en ökad valmöjlighet. Det finns även kläder till flick och pojk men allt är under samma varumärke.

    Har du fler frågor eller undrar du om något mer är du välkommen att kontakta Karina Lundell, design director på Polarn o Pyret.
    Mail:
    karina.lundell@polarnopyret.rnb.se

    Mvh Malin

Svar på tråden Könsmärkning?