• Äldre 21 Feb 16:22
    50780 visningar
    13 svar
    13
    50780

    Kan man göra nåt på makrill i tomatsås?

    Har några burkar i skafferiet som jag skulle vilja göra nåt med,men vad??

    Har du nåt tips?


    ♥ Amanda 090331♥Philip 110204 ♥
  • Svar på tråden Kan man göra nåt på makrill i tomatsås?
  • Äldre 21 Feb 16:23
    #1

    Ingen aning, men en pastasås kanske? På ngt sätt :)

  • Amazin­a
    Äldre 21 Feb 16:23
    #2

    Min man äter det bara som det är på macka/varm macka... Jag är annars inget makrillfan...

  • MiaKel­ekia
    Äldre 21 Feb 16:25
    #3

    Blanda en burk med en stor matsked majonäs och lite kaviar, lägg på macka, bred ost över och in i micron. Inte så mycket till mat, men mätt blir man, lätt är det och gott så man kroknar! Skrattande
    Om du inte vill ha varm macka, så ät det som det är som pålägg. Otroligt gott det med, gärna på nåt vitt bröd typ baguette.

  • Äldre 21 Feb 16:28
    #4

    Jag har själv bara ätit det som pålägg blandat med lite majonäs..


    ♥ Amanda 090331♥Philip 110204 ♥
  • Kitsun­e
    Äldre 21 Feb 16:32
    #5
    +1

    s.
    Jag gjorde en sökning och det kom upp: makrilllåda.

    Gör så här


    Skala och skiva potatis, morötter och lök tunnt. Skiva också tomaten.

    Lägg ett lager potatis i botten av en smord, eldfast form. Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna).
    Fortsätt att varva men avsluta med ett lager makrill.

    Blanda i en skål grädde, tomatsåsen från makrillen, salt och peppar. Slå detta över formen.

    Lägg ut tomaterna i formen, strö valfri mängd rostad lök och riven ost.

    Ställ i ugnen i 30-40 min i 200-225 grader varm ugn.
    Känn med en sticka så att potatis och morötter har blivit mjuka.
    Ingredienser makrillfilé i tomatsås, Gul lök, morötter, Medelstora potatisar, Grädde, Salt, Vitpeppar, Tomat, Rostad lök, Riven ost
    Everything the State says is a lie, and everything it has it has stolen.
  • MiaKel­ekia
    Äldre 21 Feb 16:32
    #6

    Ska nog gå och göra mig en macka nu... en varm med ost. =)

  • Äldre 22 Feb 10:48
    #7
    +1

    Jag brukar göra varmamackor med makrill i tomatsås! Tillsammans med ost och tomat blir det kanongott

  • Maruid
    Äldre 22 Feb 14:09
    #8

    Min mamma brukade alltid blanda makrill med lite creme fraishe eller majonnäs.
    Sedan la hon rejält med sallad på en stor hönökaka, la på makrillfyllningen, kokt ägg i skivor och en annan hönökaka på det. Vardagssmörgåstårta kallade vi det, haha.

    Själv älskar jag makrill i tomatsås men kan absolut inte tänka mig att äta det varmt. Det blir dock ofta pålägg på mackan till frukost eller lunch, som idag.

  • oxe79
    Äldre 22 Feb 16:20
    #9

    Pastasås: Värm makrillen (o såsen) i stekpanna med en skvätt grädde och massa svartpeppar, ev purjo.

    Annars är makrill gott som det är på en skiva grovt bröd

  • Äldre 8 Feb 12:43
    #10
    +1

    Marinera räkor i chili, limejuice och lite vitlök.


    Stek hackad babyspenat i valfritt matfett, häv på makrillen och tomatsåsen, värm upp tillsätt en skvätt grädde och krydda efter eget tycke och smak med salt och peppar.


    Rör om och tillsätt de marinerade räkorna eller använd dem som topping.


    Servera med valfri pasta, nudlar eller ris.

  • Äldre 8 Feb 17:29
    #11
    +1

    Varma mackor. Lägg på bröd (ev rostat innan) krydda med oregano eller basilika och sen riven ost över, In i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Gott som tillbehör till soppa eller som lätt rätt med en sallad till.

  • Äldre 2 Nov 23:44
    #12

    Fyllda paprikor i ugn:

    För en person:

    Fräs en hackad lök och vitlök med en tsk gurkmeja.

    Blanda med en portion ris och en burk makrillfile.

    Salta och peppra efter smak.

    Fyll fyra paprikahalvor med blandningen, strö riven ost över och

    in i ugnen 225 grader i ca 20min eller då paprikorna är lite mjuka.

    Servera med sallad och ev en god sås.

  • Äldre 2 Nov 23:49
    #13
    Raybanz skrev 2017-11-02 23:44:23 följande:

    Fyllda paprikor i ugn:

    För en person:

    Fräs en hackad lök och vitlök med en tsk gurkmeja.

    Blanda med en portion ris och en burk makrillfile.

    Salta och peppra efter smak.

    Fyll fyra paprikahalvor med blandningen, strö riven ost över och

    in i ugnen 225 grader i ca 20min eller då paprikorna är lite mjuka.

    Servera med sallad och ev en god sås.


    Kokt ris ska det alltså vara
Svar på tråden Kan man göra nåt på makrill i tomatsås?