Inlägg från: Anonym (***) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Pojke i klänning?!

    Jag följde med min väninna i dag när hon skulle lämna sin son på dagis. Strax efter oss kommer det en mamma med sin dotter ( tror jag ) . Jag är helt säker på att det är en flicka tills en i personalen hälsar på pojken som heter Linus?! Linus har till min förvåning vita strumpbyxor och en röd klänning på sig ?! 
    Jag frågar mamman lite försynt varför sonen har klänning. Döm om min förvåning när mamman fräser åt mig att hennes barn är ett barn och inget kön!! Men får inget svar på varför grabben har klänning innan hon vänder på klacken och går! 

    Personligen tycker jag att det är lite kränkande för pojken att ha på sig klänning!

    Vad tycker ni??  Är det normalt att klä sin son i klänning eller tycker ni att det är kränkande?

    ( Linus heter igentligen något annat ) 

  • Svar på tråden Pojke i klänning?!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Då kunde hon väl ha sagt i lite vänligare ton att pojken valt själv att ha klänning på sig?! Inte för att jag förstår varför man köper klänning till sin son!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Tittij skrev 2011-02-24 14:11:45 följande:
    Det är ju just såna här dumma frågor som gör att barnen allt för tidigt trycks in i könsroller!
    Varför skulle inte en pojke kunna ha en klänning till fsk om han nu tycker den är fin och vill ha det?
    och vad hade du med det att göra? Skulle oxå bli sur om nån tittade konstigt på min son och ställde en sån korkade fråga...
    Jag vart bara nyfiken på varför han hade klänning , och som sagt hade hon bara varit trevlig och sagt att pojken valt den själv så hade jag nöjt mig med det svaret. 

    Vadå könsroller? Pojkar är väl pojkar och flickor är väl flickor?!  

     
  • Anonym (Kaffedraken)
    Drakugglan skrev 2011-02-24 14:20:58 följande:
    TS: Du har inga barn själv, eller hur?
    Jo jag har barn! 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym skrev 2011-02-24 14:26:22 följande:
    Jag förstår Mamman litegrann som fräser, varför ska hon försvara sig? Inte ens mot en mamma som har sitt barn på dagiset utan en väninna som bara hänger med? Skulle du (TS) gå och fråga vilt främmande personer på stan om såna saker också och förvänta sig att dom vänligt förklarar något eftersom du är nyfiken och frågar.

    Min son blir snart 3år och han vill vara utan strumpor och ha vinterskorna på sig inomhus. (har två uppsättningar, en som vi sällan använder ute) Vad spelar det för roll? 
    Han har också tjejboxers med grodor på och rosa resår, dom var tunnare och bättre än alternativet när jag skulle köpa kalsonger. Han är så liten att han inte "lider" av att det inte är Y-front.

    Sköt dej själv och skit i andra tycker jag är ett bra motto. Då slipper du såra personer med frågor som t.ex om varför dom inte ammar när det plågar dom nästan till självmord själv att dom inte kan. Eller andra frågor du inte har med att göra!!
    Sen (som bonus) slipper du också bli sårad när folk fräser till dej angående saker som du faktiskt inte har att göra med. Är man så känslig är ett bra råd att sluta fråga och lägga sig i.
    Jag fråga vänligt och inte dömande och blev inte sårad av att hon fräste åt mig , utan blev mest förvånad. 

    Att barn har könsneutralla kläder på sig har jag sätt men inte att någon gått så långt som att sätta klänning på sin son.

    Har själv blivit ifrågasatt varför min dotter har en body där det står " I´m a little girl " på , och inte var jag otrevlig för det!
Svar på tråden Pojke i klänning?!